Beljakovine v prehrani

kafetarca  

član od: 30.9.2009

sporočila: 277

19. jan 2011 20:13

masters & danicak, morala sem popraviti zapis (2 jajci na teden in ne 2 na dan ), ker sem se: - sklicevala na ministrstvo - ustrašila "jajcefobije" v navezi s "holesterolitisom" Sicer je moja kulinarika bolj blizu dvema jajcema na dan (na osebo ) kot na teden. Jajce kar tako, jajčne testenine, košček biskvita, trdo kuhano jajce na solati, palačinke,... kafetarca klik: Sovica Oka

brezlj  

član od: 1.9.2010

sporočila: 5

15. mar 2011 14:04

Volkica je napisal/a:
Dragi moji,

super ste , sem vedela, da bom tule dobila koristne nasvete in informacije. Bannanna, tvoj seznam je že v moji beležki
Seveda vem, da v prehrani prevladujejo http://www.pas.si/ogljikovi-hidrati, in si tudi ne delam ravno sivih las s tem, da bi morala zaužiti toliko-in-toliko tega in tega ... Ideje, kako jesti zdravo, pestro in uravnoteženo, pa zmeraj prav pridejo.
Super, da ste me spomnile na skuto, to imam zelo rada, pa je že en čas nisem jedla, ne vem zakaj.
Glede tofuja bo pa najbrž kar res, da ga ne znam pravilno pripraviti in mi zato ni dober. Torej se bom v bodoče malo igrala z začimbami, pa da vidimo, kaj bo ratalo ...

Passi, sirotka kot taka je meni sicer bljak, ampak se strinjam z limnol, da je mlečnih beljakovin dovolj v drugih mlečnih izdelkih in je veliko bolje uživati te kot pa neke nadomestke v obliki praškov in tablet.

Lee ann, ma ti si me pa nasmejala s svojim komentarjem

Lp,
Volkica


Jaz pa sem mnenja, da v hrani poleg ogljikovih hidratov prevladujejo tudi beljakovine. Za te nadomestke pa imam tudi jaz deljeno mnenje, vem pa, da je vse v mejah normale bolj ali manj zdravo, je pa tudi res, da je naravno še vedno bolj zdravo.

brezlj

Sporočilo je spremenil(a) brezlj dne 29.okt 2014 20:11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti