Dan republike

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

29. nov 2010 14:12

In pa predvsem, bili smo mladi, mladi, mladi janko1

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

29. nov 2010 16:19

janko1 je napisal/a:
In pa predvsem, bili smo mladi, mladi, mladi

janko1

 

Ja Janko mladi, mladi in lepi. Sedaj smo pa samo še ''lepi''

Matjaž

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1561

29. nov 2010 20:29

Se strinjam, Matjaž

buča

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. nov 2010 20:42

Še vedno smo mladi, če ne drugače pa po srcu!!!

naor

anaboleyn  

član od: 18.1.2010

sporočila: 91

29. nov 2010 21:49

Ja in če pomislim, da bi bili danes in jutri PROSTI...kako lep podaljašan vikend bi bil to. In zdi se mi...bili smo nekako bolj optimistični, verjeli smo v neko lepšo prihodnost. Ali pa samo danes tako izgleda, ker ostajajo le (lepi) spomini, kot na vse naše življenje in pozabljamo na bone, vrste za kavo in prašek... anaboleyn

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. nov 2010 8:52

Čakanje v vrsti za praške se mi zdi danes predvsem zgodba, ki je bolj štof za film.  Ki vleče na komedijo.

Je pač tako, da si človek zapomni obodobje, ko je odraščal (ker ga je to obdobje nepovratno izoblikovalo), ko je dihal skupaj z vrstniki, ko je bil član neke generacije in ko so mu leta govorila, da je še vse možno in ko še ni bil blazno razočaran...

In danes z dvajset in nekaj (deset) let distance se tistega obdobja spomnimo tako, kot se ga je treba spomniti. Tako, kot nam je že narava naložila, da pozabljamo slabo in v spominu ostajajo predvsem lepe in zabavne stvari. In si mislimo, kakšno srečo smo imeli, da smo se rodili v bolj multi-kulti državi in da je nekaj od žlahtnega multi-kultija v nas ostalo. Da smo se, če nič drugega, igraje in nezavedno naučili poleg slovenščine še kakšnega drugega jezika, recimo hrvaščine.

Bivši Dan republike, pa Dan mladosti, pa Mirko in Slavko, pa Zagor, pa Dugme in Čola, pa Fosili, pa Bitka na Neretvi (tifusari, za mnom...) pa Vučko pa ...nadaljujte po želji, to so oznake časa, ko smo bili otroci in pubertetniki in naši spomini gredo radi tja in vedno raje bodo hodili tja.

Sicer nas zanamci ravno ne razumejo, pa nič hudega. Oni bodo čez dvajset let nabirali svoje oznake za svoje obdobje (ki se nam zdi bolj tako-tako in ravno kakšnega kvalitativnega presežka ne vidimo). Konec koncev, kakšno življenje pa lahko imaš, če se pri desetih letih, kot vsaka prava pionirka,  ne zaljubiš v Zdravka Čolića ?

Čez štirideset let bomo pa itak vsi skupaj ugotavljali, da je obdobje, dokler si še lahko otrok in tudi družba od tebe česa drugega ne pričakuje, izvrstno.

 

Vendelina jr.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

30. nov 2010 10:20

Vendelina jr. je napisal/a:
>Bivši Dan republike, pa Dan mladosti, pa Mirko in Slavko, pa Zagor, pa Dugme in Čola, pa Fosili, pa Bitka na Neretvi (tifusari, za mnom...) pa Vučko pa ...nadaljujte po želji, to so oznake časa, ko smo bili otroci in pubertetniki in naši spomini gredo radi tja in vedno raje bodo hodili tja.

Sicer nas zanamci ravno ne razumejo, pa nič hudega. Oni bodo čez dvajset let nabirali svoje oznake za svoje obdobje (ki se nam zdi bolj tako-tako in ravno kakšnega kvalitativnega presežka ne vidimo). Konec koncev, kakšno življenje pa lahko imaš, če se pri desetih letih, kot vsaka prava pionirka,  ne zaljubiš v Zdravka Čolića ? Vendelina jr.

...pa Indexi http://www.youtube.com/watch?v=dq13zNT47ME&feature=r ...pa Ambasadori www.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D-BQa" target="_blank">http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=2&ved= Ognjič

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

30. nov 2010 18:19

Veš Vendelina, vsi toliko govorijo o čakanju v vrstah za prašek, kavo in podobno, ne pozabijo na "par nepar". To so res bile težave, vendar kakšnih posebnih pretresov zato nismo doživljali. Koliko mladih trpi danes zaradi stresov na del.mestu, kjer pravic skoraj več nimajo. Zaradi revščine in poniževanja smo razčlovečeni, marsikdo na robu obupa. Po tem se nam kolca. Bili smo ljudje s svojimi pravicami, službami, stanovanji, čeprav smo imeli vsi manj, lačen ni bil nihče. Vem, da so bili nekateri (veliki kmetje, bivši tovarnarji, inteligenca)v bivšem sistemu prizadeti. Težko je bilo prenašati nadvlado delavskega razreda, ki se je počasi spremenila v diktaturo pokvarjenih posameznikov. Vendar preprosti ljudje bomo vedno z nostalgijo gledali na našo bivšo Jugo. Zavedam se, da je bivši sistem spravil državo na rob propada in da je spremeba bila nujna. Ampak tako drastično in pokvarjeno, s toliko žrtvami, sigurno ne. S pametnimi voditelji, bi država lahko ostala skupaj, seveda na ekonomskih temeljih, vendar pregrete glave so razbile vse kar se je v 40 letih zgradilo. Najbolj mi je žal za socialnimi temelji.Ne razumem ljudi, ki kopičijo bogatstvo ob toliki množici revnih. Sporočilo je spremenil(a) vikica dne 30.nov 2010 18:22

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

30. nov 2010 19:09

Vikica, na naslednjih volitvah maš moj glas. janko1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti