Živijo,
Imate kakšne izkušnje, kako velika torta bi zadostovala za 50 ljudi? Se mi zdi, da bi bila v velikosti pekača od pečice malo premala. In na kakšen pladenj bi jo dala, ker nič tako velikega nimam...?
Hvala!
*petra*
Živijo,
Imate kakšne izkušnje, kako velika torta bi zadostovala za 50 ljudi? Se mi zdi, da bi bila v velikosti pekača od pečice malo premala. In na kakšen pladenj bi jo dala, ker nič tako velikega nimam...?
Hvala!
*petra*
Jaz sem jo delala v tavelikem pekaču od pečice. En temen biskvit (1x prerezala) in enga svetlega (1x prerezala). Sestavljena torta je imela 8,7kg. Prelita je bila s čokolado in okrašena z nekaj vrtnicami in kalami iz marcipana. Za podstavek sem uporabila debelejši karton, ki sem ga ovila v dve plasti alu folije, in nato še dve plasti prozorne folije za živila. Podastavek je bil 1,5cm večji od torte, ker drugače ni bi šel pri vratih od hladilnika noter (mi je bla že taka sila, da sem bila pripravljena vrata dol vzet, samo da torto noter dobim... pa ni bilo potrebe :D ).
Je pa bilo poleg torte še dosti drugega peciva tako, da ni bilo ničesar premalo.
Petya
[/url]
*petra*Pozdravljeni, na vas se obračam saj nameravam speči torto in ker vem da ste tukaj pravi mojstri in mojstrice imam par vprašanj.
In sicer torto moram speči za 60 ljudi. Sedaj pa ne vem ali naj naredim tri biskvite iz pekača od pečice in bo torta malo višja, pa se bodo manjši kosi rezali, ali naj naredim dvonadstropno? Pekla sem že normale torte, tako velike pa še ne.
Imela sem v mislih da bi naredila jogurtovo s sadjem. A je to dobra "krema", saj mislim torto obleči v marshmelow fondat. Bo dovolj črvsta torta s tem nadevom?
Hvala za odgovore že v naprej
žabica21Predlagala bi ti nadstropno torto, da jo lahko daš v hladilnik. Spodnji del v velikosti pekača od pečice je tako velik, da ga v hladilnik lepo spraviš, jaz le poličke na vratih odstranim, seveda pa tudi eno polico v hladilniku zaradi višine.
BABI 2+2Živjo..še tole bi rada vprašala. rada bi naredila torto v obliki kozarca za pivo... a mi lahko pomagate kako naj naredim peno na pivu?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kraljevska jajčka s holandsko omako

Kitajski kruh