Dosmtrna služnostna pravica stanovanja

darjab  

član od: 11.7.2005

sporočila: 11

15. nov 2010 9:44

Multivitamin, najlepša hvala za vsa pojasnila in podporo. Zdej glede dvojnega državljanstva ne vem kako ima njen sin to urejeno v Ameriki, kjer živi že več kot 30 let. Vem samo to, da je tukaj še prijavljen za stalno in da ima slovensko državljanstvo. Ko se je hiša kupovala od njegovega brata so se vsi njeni otroci odjavili, razen njega ne in ko sva mu prijazno omenila, da to naj stori glede na to,da ne živi tukaj in da niso več oni lastniki hiše, je nazaj odgovoril, da se on ne bo nikoli odjavil in da naj veva, da ne bo več za mamo srbela partronažna sestra ampak on. Da o tem ko sva vedno kaj prenavljala okoli hiše(od fasade, ograje, ...),si je drznil iti tako daleč da je delavcem sam govoril kako pa kaj naj se kaj nardi in nama vsiljeval svoje mnenje. Tega sva počasi že sita in s tem, ko nama je tako zabičal, da se iz najinega naslova ne bo nikoli odjavil je naredil samo pika na i. In ja kot si napisal, da "zakaj te eni napadajo in zakaj bi te moralo biti sram. Mislim,kar tako so te napadli,da omejuješ in kratiš pravice in blabla nemočnim ljudem" sem se tudi sama vprašala kaj hudiča je s tem narobe,če si želiš samo zagotoviti svojo pravico. In me prav zanima kaj bi ljudje kot je Sergej naredil v našem primeru. In tudi kakšne veze ima to ali je bila hiša kupljena ceneje ali ne, kot to omenja mamamia. Naj pa še enkrat omenim,da sva z gospo v dobrih odnosih in da tudi sama ji dostikrat pomagava postoriti, kar sama ne zmore. Prav tako sva v dobrih odnosih z vsemu drugimi njenjimi sorodniki in nikoli je nisva omejevala. Anitram 1 ja tudi mi imamo točno v detalje napisano v pogodbi kje se lahko gospa giblje in kje ne.Kaj lahko uporablja in kaj ne v hiši in izven nje. Vse je overovljeno in podpisano. Ni pa nič napisano kako je z njenimi obiski in kakšno pravico ima njen sin glede na to, da išče načine da nam nagaja in se obnaša kot, da je on lastnik hiše. Frina tudi tebi najlešpa hvala za pojasnila, morem samo omeniti,da sin ne živi pri njej, je samo stalno prijavljen in mamo na vsake toliko časa (ko pride na vrsto) obišče in je tukaj po 3 mesece. Živi v Ameriki s svojo družino. lep pozdrav. darjab

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15164

15. nov 2010 10:14

Darja pozdravljena, v družini smo imeli podoben primer- oseba je imela prijavo stalnega bivališča, čeprav dejansko fizično ni živela na tem naslovu. Odjaviti pa se ni želela.Ker je povzročila stroške s čemer je nastal rubež na lastnikovih premičnih stvari smo morali ukrepati. Kot lastniki nepremičnine smo se obrnili na pristojno upravno enoto, kjer smo sprožili postopek za razveljavitev stalnega bivališča in nam je uspelo. Sicer nekaj časa traja. Ker ste v navedenem primeru tudi vi lastnik in imate v pogodbi izrecno dogovorjeno, da pripada služnostna pravica samo bivši lastnici, njen sin nima pravice do bivanja na tem naslovu brez vaše privolitve. Vsekakor se o postopku odjave stalnega prebivališča pozanimajte na pristojni enoti. Predlagam vam tudi, da se za njegov pravi naslov v Ameriki pozanimate na Ministrstvu za zunanje zadeve- konzularni oddelek. Potrebna je pisna vloga za ugotovitev naslova in prebivališča. Lahko jo pošljete po pošti. Navedite, da jo potrebujete zaradi postopka odjave stalnega prebivališča. Če ima stalno prebivališče tudi v Ameriki krši predpise. Kopijo te vloge priložite k vlogi na upravni enoti.

mischela  

član od: 18.11.2010

sporočila: 18

14. dec 2010 8:44

se popolnoma strinjam s trixi in upam, da sta to zadevo že uredila. mischela

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti