Praznično pecivo 2010
22. dec 2010 15:21
| tinazg je napisal/a: |
| Pozdravljene! Najprej pohvala vseh pekaricam - vsaka vam čast za toliko piškotov in ostalih sladic! Pa nekaj bi vprašala: kako dolgo zdržijo rumenjaki? Bi zdržali do četrtka, ko bom pekla potičke? Pa hvala za odgovor tinazg |
Beljaki zdržijo precej dolgo. Zapri jih v lonček in daj v hladilnik, čisto OK bodo.
Tudi zmrzneš jih lahko za vsaj pol leta, mogoče tudi več. Jaz jih spravim v majhen lonček in nanj napišem, koliko jih je notri. Za vsak slučaj. ![]()
22. dec 2010 16:25
Današnje ustvarjanje...

22. dec 2010 16:38
Tile s tremi luknicami so pa pravi linški piškoti. Meni tri luknjice vedno nagajajo.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
22. dec 2010 16:58
Vanja, hvala za odgovor!
22. dec 2010 17:10
@Bojanam: WOW!!! Jst sem z letošnjo peko zaključila, naredila 15 kozarcev mandljevih rogljičkov, dišavnih mandljevih piškotov, polnjenih rožic in orehovih rogljičkov, in pomarančnih olupkov v čokoladi. Čez 2 dni na počitnice!!!! Saša
22. dec 2010 17:16
Takole, pa je prvi paketek nared
22. dec 2010 17:16
| tinazg je napisal/a: |
| Vanja, hvala za odgovor! Ali veš še mogoče glede rumenjakov - kako dolgo so lahko v hladilniku v neprodušni posodici? Hvala! tinazg |
Tinazg, jaz rumenjakov ne bi puščala v hladilniku več kot dan ali dva. Sicer s tem nimam težav, ker mi pri peki navadno ostanejo beljaki.
22. dec 2010 18:31
Ninja, res lepo! In vse ostale. Moj domet so preprosti piškoti, cimetove zvezdice, orehovi rogljički, počasi se že konča. Tega gena na žalost nimam. ![]()
![]()
22. dec 2010 18:42
Bojanca, kaj so tisti obročki na sliki? ![]()
Drugače pa moram pohvaliti vse po vrsti, piškoti izgledajo lepo in slastno. Prav vsakega bi poskusila! ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bučni mufini s kremastim nadevom

Bovla po kitajsko