Naredila sem jabolčni štrudelj iz kvašenega testa. Pekla sem ga 1 uro in v sredini (testo) ni pečeno.
Kaj lahko naredim???
monika88
Naredila sem jabolčni štrudelj iz kvašenega testa. Pekla sem ga 1 uro in v sredini (testo) ni pečeno.
Kaj lahko naredim???
monika88
No..., osebno jabolčnega štrudla iz kvašenega testa nisem nikoli delala. 1 uro si pekla?
Testo je verjetno preveč mokro - pocasto, ker so jabolka pustila sok.
Kaj naj narediš?!? Še naprej pečt ni pomena. Sporoči kaj boš pogruntala.
Drugače pa, jabolčni štrudl se dela iz vlečenega testa.
Pozdravček!
Jabolčna potica alias kvašen jabolčni štrudl. To je moja stara mama pekla non stop. In je res, da je noter bolj vlažen. Na finto potice nas je seveda vrgla stara mama, ker smo takoj vsi imeli pred očmi orehovo, makovo ali skutno in potem tisti razočaran pogled, ko smo dobili dotični štrudl.
Loni MakaroniĆe testo ni pečeno, je mikrovalovka čudežna rešitev! Verjetno najbolje, če narežeš na manjše kose, da ti bo na sredini lepo zakrknilo. Vsaj jaz sem enkrat tako reševal kvašene skutne štruklje.
SergejVeliko reči sem "stisnila" v mojem življenju
vendar jabolka še nisem, ja, ja, potem še sok ostane za spit a ne Onija? Kaj se vsega ne naučimo tukaj...
Tudi mi študla naredimo s kvašenim testom!
Nikoli ne reci nikoli
???... Bi lahko malo poenotili ali vsaj razjasnili terminologijo?
Štruklji so pri nas zadeve, ki so kuhane v vodi, krpi ali sopari. (lahko vlečeno, verjetno tudi listnato, parjeno ali kvašeno testo)
Zavitek (štrudl) je zadeva iz vlečenega ali listnatega testa in pečena.
Potica je vedno iz kvašenega testa in pečena. (če se orehova potica zavije v krpo in skuha v kropu, so to orehovi štruklji)
A velja to po naši širni deželi?
LP
SergejKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grški pita kruh

Eksotični suši