Davek na npremicnine( poskusni izracun)

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

7. okt 2010 8:38

Tudi o tem si pisala, Frina. Ob tem pa še o človeku, ki ima veliko, pa tega ne pove in dobi brezplačno pravno pomoč, pa o predsednici sodišča, ki v zvezi s tem ničesar ne naredi, pa o hiši, ki da jo je brez naslova zasedel, pa o odvetnici, ki to odobrava, pa še in še. In to je tisto, kar si je tudi po mojem mnenju prislužilo gornji komentar. Dobrojedka

kozamurnik

sporočila: 2311

7. okt 2010 9:01

Ja, ampak v teh neosebnih podatkih bi se lahko prepoznalo kar precej Slovencev, tako da mislim, da frina s svojimi komentarji naredi več koristi kot pa "škode". Ali kdo koliko naj bi bilo davka na ocenjeno vrednost? Da začnem malo šparat, namreč. murnik

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

7. okt 2010 9:13

Od posplošenega natolcevanja z neosebnimi podatki še nikoli ni bilo prav nobene koristi, pa če zraven narišeš še toliko hudičkov. Povzroči le splošno histerijo in vdanost v usodo (vsi goljufajo, samo jaz ne...) Za takšne stvari so predvideni ustrezni postopki in če bi se jih ljudje posluževali, namesto da po forumih pišejo brezimenske zgodbe, bi se kaj uredilo. Dobrojedka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. okt 2010 9:17

Frina, pa daj no nehaj, no.

Če se kdo v stotih procentih ne strinja s tabo, še ne pomeni, da te žali.

Je pač tako, da je treba delati v smeri, da se naša dejanja in naše misli merijo z enakimi ali vsaj podobnimi vatli (razkorak ne bi smel biti blazno velik), kot se presojajo dejanja in misli drugih. In ti, spoštovana kulinarična kolegica, si tule neizprosna, ko je treba presojati dejanja drugih, medtem ko ne vidim prav veliko kritičnosti in distance do lastnega početja.  Tebi je, sodeč po tvojem pisanju, očitno dovoljeno uporabljati besede, kot so "koruptivna dejanja" v zelo širokem in prostem literarnem stilu. Tebi je očitno dovoljeno ven in ven ponavljati o napakah drugih in pri tem tule nisem videla kakšnega silnega špraanja. Pač pa eno samo jezo. Jezo na druge. Vedno je treba najti ene druge, a ne?

Medtem, ko se je pa s tabo dovoljeno samo strinajti, vse ostalo so pa v tvojem slovarju že žalitve?  Hja, potem imaš pač tak slovar, ki ni posebej kompatibilen s slovarjem socializacije. 

Frina, najin kulinarično-forumski odnos je imel različne faze. Najprej sva bili čisto kompatibilni, potem si se ti začela (iz meni skrajno neprepoznavnih razlogov, pač, vsak ima kognitivne omejitve) nekaj zaganjati vame za čisto vsako stvar, potem je bil nekaj čas mir....zdaj pa..? Karkoli pač, frina, slavnostno ti pravim, meni se ne da. Ne da se mi zapletati v neke verbalno-literarne dispute po forumih, ne da se mi tule tekmovati s komerkoli (katerokoli) v bedastem tekmovanju katera da je bolj razgledana, ne da se mi do nedogleda replicirati,  in te stvari. Takisto se mi ne da skrbno zlagati besed, s katerimi se neubranljivo piči v bistvo nekega forumskega kao "nasprotnika" in ga/jo sesuti tako, da se potem v intimi svojega kompjutorja pobira nekaj dni. To fazo sem, hvala bogu, prerasla.  

Če nič drugega, imam ta mesec študijski dopust in se raje ukvarjam s tem.

Last but not least: Vsak človek po nekem času ugotovi, da so ga situacije, ki mu niso bile všeč, pa misli, ki jih ni z največjim veseljem poslušal. precej naučile. Včasih celo več kot tiste vsebine, ki jih je sam izbral. Razlika je samo v tem, da eni za to potrebujejo dlje časa.

 

Tko je shvatio, shvatio je.

 

Vendelina jr.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

7. okt 2010 9:28

Vendelina jr. je napisal/a:

... In ti, spoštovana kulinarična kolegica, si tule neizprosna, ko je treba presojati dejanja drugih, medtem ko ne vidim prav veliko kritičnosti in distance do lastnega početja... 

...Tebi je očitno dovoljeno ven in ven ponavljati o napakah drugih in pri tem tule nisem videla kakšnega silnega špraanja...

...Medtem, ko se je pa s tabo dovoljeno samo strinajti, vse ostalo so pa v tvojem slovarju že žalitve?  Hja, potem imaš pač tak slovar, ki ni posebej kompatibilen s slovarjem socializacije... 

Vendelina jr.

 

Ja ja, saj pravijo, da človek najraje drugim pripisuje svoje lastnosti...

Issi

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. okt 2010 18:00

Moj komentar glede uporabe podatkov o premoženju, ki so v evidencah, je bil povezan s to temo. Končno lahko uporabim vse podatke, ki moj strah  pred zlorabami in neurejenimi podatki, utemeljujejo, in ne vsebujejo nobenih imen in niso določeni. In mi je prav malo mar, kdo se z mano strinja, mnenje je vedno samo moje in edino upam, da bo kdo imel od tega korist in pišem komentarje prav zato.

V tem primeru imam pač žal prav in mi je hudo in to zelo hudo, da je mogoče, da prihaja do zlorabe podatkov iz zemljiške knjige, kaj šele bo pri ocenitvah premoženj.

Še nekaj: koruptivnost ni podkupnina, ampak je vsako dejanje uradne osebe, ki je v nasprotju z zakonom in zagotavlja drugi osebi, da zaradi take "pomote " z dopustitvijo ali opustitvijo pridobi kakšno korist. Podkupnina pa je dajanje in sprejemanje daril.

V vseh opisanih zadevah pa so že vložene zahteve za nadzor omenjenih oseb.

Če ima kdo željo, da bi pljuval po meni, naj odpre posebno temo in upam, da bo pihal ugoden  veter.

 

In pojdmo nazaj k temi. 

F r i n a

neznan uporabnik

7. okt 2010 18:06

Pronicljivo, Issi, pronicljivo...

japaja

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

7. okt 2010 20:50

če se vrnemo na temo. vsa zadeva ni tako nedolžna kot se nekaterin zdi. Pa tudi vsi niso/nismo tako brihtni,kot nekateri tudi s tega foruma, da bi se zadeve lotili sami. Mislim, pa da je čas za pregled in posvet prekratek, posebno za starejše, pa če še imajo še več razdrobljenih parcel. anitram1

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

7. okt 2010 21:09

Ravnokar sem iz nacionalke prešaltala na joj prejoj, velikega brata. Sem mislila, da bom kaj izvedela, recimo to, zakaj je za vrednotenje pomembno to, da je bilo stanovanje pred kratkim obnovljeno in zdaj ta strošek viša osnovo za obračun davka, pa pri najboljši volji ne morem več. Je sploh možno, da ima kakšen voditelj ljudi za še bolj neumne? Ali polpismene ovce? Jezna sem ko vrag. No, zdaj je pa na drugem popu še druga polovica pompoznosti. ah.

Me pa zanima, če ni podatka za leto obnove fasade, a je treba to javit, ker meni drugače dol visi, samo ne bi rada, da bo kaj narobe. Hvala.

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15164

8. okt 2010 9:29

Naj povem, da je pošto o informativnem izračunu dobil možev že več kot 20 let pokojni oče, že 3 leta pokojna sestra, on, ki pa ima stalno prebivališče pa ne. Jaz pa sem v svojem izračunu opazila, da imajo najnovejše podatke o parcelnih številkah, a leto izgradnje je pa čisto mimo. Meni je po svoje kar prav, bom pa manj davka plačala. Toda komu pa bo šel račun za pokojne?

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti