Problemi s prebavo

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. okt 2010 15:26

Na med.over.netu se na to temo pogovarjajo po ključnih besedah "sindrom razdraženega črevesja".

Vendelina jr.

cvetka5  

član od: 30.9.2010

sporočila: 44

1. okt 2010 17:40

katti je napisal/a:

No jaz sem delala gastroskopijo, dobila sem tablete za kislino, ampak mam še vedno težave. Zdravnica (osebna) se mi zdi, da me ne jemlje resno, no, kaj pa vem, težave imam še vedno.

Kava, alkohol, cigareti - nič,  od mesa jem samo ribe, čim bolj se izogibam cvrtju... verjetno bi mogla še manj sladkega pa še kaj.

Mislim, da mene najbolj matra psihično, sama si malo že lahko pomagam, da se skušam, nekak prepičat, da bo kul. Velikokrat tud iščem wc ali me skrbi, če ga imajo. Mogoče je komu, ki to bere vse skup smešno, ampak ni. Odpoveš se kinu, izletom, pojedinam npr.

katti
Katti te čisto razumem ker imam sama popolnoma enake psihične probleme s temi wc-ji...to res ni smešno ampak resen problem. Jaz si ne upam na avtobus in sem zaradi tega prikrajšana za marsikater izlet! Drugač pa res vsem hvala za te nasvete s hrano....jih bom začela upoštevati. Ampak mleka pa zjutraj res ne upam ker po mleku me res najbolj zvije! Naslednji teden grem pa obvezno k zdravniku :) cvetka5

cvetka5  

član od: 30.9.2010

sporočila: 44

1. okt 2010 18:13

A si že probala izključit kakšno hrano iz jedilnika?? In če pomaga? Res zanimivo da se ta problem pojavi kar naenkrat. cvetka5

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. okt 2010 19:30

Anamarija, če ti škodijo banane, pire krompir, pusto meso, kuhana zelenjava, kar je dieta za gastitis in več želodčnih težav, kaj pa potem ješ.Dunajske zrezke, krofe, potice,tenstan krompir, kavo, vino? Ne misli, da te provociram, samo res mi ni jasno, kaj ješ!

Sem pa napisala Cvetki, da preden obišče zdravnika naj se malo drži diete.Namreč vse to, kar je napisala ona sem preživela sama in rezultat preiskav je bil vnetje želodčne sluznice.NE mislim, da ima to tudi ona, ampak omenjena hrana je splošna dieta za želodčne bolnike.Okvirna seveda.Taka, ki ne draži sluznice. Edino za mleko je pa res tako.Meni odgovarja, ker mi skupaj z medom naredi eno oblogo za sluznico in je potem dobro.Mnogi pa mleka ne prenašajo. Vsak pa mora sam ugotoviti, kaj mu škodi in kaj koristi.Tablete Ultop sem jedla leta in se končno odločila, da jih ne bom več.Absolutno pa je zdravnik prva izbira.Vsem želim, da bi pokali od zdravja! Saj, če si zdrav je življenje še enkrat lepše!

naor

MOON  

član od: 18.6.2008

sporočila: 187

1. okt 2010 20:46

cvetka5, tudi jaz imam zdaj približno 2,5 meseca težave s tako predobro prebavo. Za v službo vstanem 7.20h, v službo pa odidem 8.15h, do takrat letim 3 do 4x na wc. Pred dobrimi tremi meseci sem bila na gastro, ugotovili preveč želodčne kisline in bakterijo helicobacter pylori, dobila tri vrste tablet, po mesecu in pol šla delat dihalni test v Ljubljano, nakar izvidi pokažejo da je bakterija še zmer pozitivna.Ponovi vajo s tabletami, še en mesec in pol. No takrat so se začele moje težave s to prebavo, da grem 5 do 6x na dan v wc, čeprav sem pred tem imela prebavo še kar urejeno. MOON

neznan uporabnik

1. okt 2010 21:04

Česar nočemo dojeti sami, nam prebavni trakt s svojo pametjo pove:

Živimo v času (da ne rečem kaj bolj političnega ), ko te res na vsakem koraku lahko s*t prime.

 

Seveda vsem s prebavnimi težavami želim izboljšanje stanja.

 

Ampak mi gredo vedno znova in znova po glavi naši stari pregovori in reki. Eden od teh je: Od strahu se je u***l.

Pa menda nas ni postalo strah življenja? Potovanj? iskanja zaposlitve? Soočenja s komisijo na izpitu, zagovoru diplome..?

japaja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. okt 2010 22:46

Japaja, zadela si žebljico na glavico.Velik del teh težav izvira zaradi stresa, preobremenjenosti in kar je še takih reči! Sicer pa nisem odkrila Amerike, to že vrabčki čivkajo.Veliko vas(nas) je s temi težavami vidim.Sama sem jih sicer že ukrotila, je pa treba biti precej discipliniran.

 

naor

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

2. okt 2010 0:46

Tudi pri chronovi bolezni so driske pogoste + povišana vročina in pa CRP če ti kaj kontrolirajo kri - tako da k zdravniku. Mojemu možu so tudi po 2h letih letanja od zdravnika do zdravnika ugotovili kaj mu je. Ebonlass

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

2. okt 2010 8:46

naor je napisal/a:

Anamarija, če ti škodijo banane, pire krompir, pusto meso, kuhana zelenjava, kar je dieta za gastitis in več želodčnih težav, kaj pa potem ješ.Dunajske zrezke, krofe, potice,tenstan krompir, kavo, vino? Ne misli, da te provociram, samo res mi ni jasno, kaj ješ!

 

Vse pojem, samo potem trpim, edino kruh mi ne škodi.

Naor točno vem kaj pomeni provokacija, ti  mi deluješ fejst punca,  je pa potrebno, da malce odpreš oči...  po mojem si jih že...

Prav lep pozdrav!

Kuharca Anamarija brez glave

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti