Ali obstaja kakšna alternativa za mlečni riž? Namesto belega morda kakšna oblika bolj zdravega riža? Namesto kravjega mlega kakšno drugo mleko? Sojino, kozje?
Ima kdo kakšne izkušnje s takšnim ekspimentiranjem?
hvala
karajan
Ali obstaja kakšna alternativa za mlečni riž? Namesto belega morda kakšna oblika bolj zdravega riža? Namesto kravjega mlega kakšno drugo mleko? Sojino, kozje?
Ima kdo kakšne izkušnje s takšnim ekspimentiranjem?
hvala
karajan
Jaz delam s polovico prosene kaše in polovico riža, dodam pa obvezno dosti rozin (lahko tudi kakšno drugo suho sadje) in naribana jabolka. Skuham pa na riževem mleku. Takšno sladico z veseljem jemo tudi nealergiki.
katjushkaJedli smo že več vrst mlečnih kaš od ajdove, prosene ter pirine do nepoliranega riža.
Je kdo že mlečni riž pekel namesto kuhal?
lipa1
Če misliš, ali se ga da pripraviti v pečici, se ga seveda da. Riž zaliješ z zadostno količino mleka, daš v pečico in ko je riž mehak je gotov. Sicer pa v pečici pečemo rižev narastek. Vendar mora biti riž, preden daš narastek pečt kuhan.![]()
Sem poskusila mlečni riž skuhat na domačem mleku z čimveč smetane , malce solila in sladkala z vanilij sladkorjem, dodala še malce masla preden sem ga preložila v pekač in pekla v pečici še kakšne pol ure. Okus ima po pregreti smetani. Nam je bilo všeč.
lipa1
Lipa1, ni dvoma, da je riž na način kot ga opisuješ krasen, polnega in posebnega okusa.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pohorska gibanica

Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem