Kje kupiti glutenovo moko?

Nekhet  

član od: 27.6.2010

sporočila: 1

tema odprta - 27. jun 2010 15:33 | ogledi: 6.619 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Zadnje čase se sprašujem, kako bi človek v Sloveniji lahko prišel do glutenove moke oz. pšenične moke z visoko vsebnostjo glutena. Vidim jo namreč navedeno kot sestavino na mnogih pekovskih izdelkih, zato sem prepričana da jo pekarne nekje dobivajo (verjetno razmeroma poceni). Poizkušala sem že v trgovinah z bio prehrano, ampak vsepovsod imajo samo brezglutenske izdelke za bolnike s celiakijo, nikjer pa ni za dobiti moke iz glutena. Ta moka je sicer zelo uporabna pri izdelavi domačih vegetarijanskih klobas in drugih izdelkov, na veliko in poceni pa se prodaja tudi v Ameriki in drugje po svetu.

Poleg glutenove moke me zanima tudi, če je kdo kje našel druge moke z visoko vsebnostjo beljakovin (sama sem našla samo čičerikino, pa še to v malih in dragih embalažah), testenine izdelane iz stročnic (lečine, fižolove) ai pa grobo mleta sojina zrna, saj bi se rada poskusila v izdelavi indonezijskega tempeha.

Hvala za pomoč :)

Nekhet

miki miška  

član od: 15.6.2007

sporočila: 155

27. jun 2010 15:45

nekaj sem ti poslala na sporočila miki miška

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. jun 2010 8:20

Sama sem gluten dobila v Nemčiji, sicer drugje niti nisem gledala, se ga da stakniti med "low carb" izdelki. Ga je pa najlažje naročiti preko spleta, pol kile stane okoli 2,5 evra. A v kako pekarno si povprašala, kje ga nabavljajo? Sicer so verjetno spet ogromne količine.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti