Pričakujem nakazana sredstva Nemčije ter iz ZDA, pa me zanima koliko lahko največ traja da ta sredstva pridejo na moj račun. Oba naj bi nakazala denar v sredo pa zaenkrat še nimam niti denarja od Nemške banke kaj šele iz ZDA.
lojtra1
Pričakujem nakazana sredstva Nemčije ter iz ZDA, pa me zanima koliko lahko največ traja da ta sredstva pridejo na moj račun. Oba naj bi nakazala denar v sredo pa zaenkrat še nimam niti denarja od Nemške banke kaj šele iz ZDA.
lojtra1
Kakor kdaj, odvisno od nujnosti naloga. Traja lahko tri do pet delovnih dni, več faktorjev vpliva na to, tako so mi vsaj rekli na moji banki, ko sem jaz nakazovala v tujino.
Za nujne primere raje uporabim Western Union, razen če gre za kakšna plačila, ki se morajo poravnati preko transakcijskih računov.
Mamamia
mamamiaVendy, sam firbec me je: če recimo nekdo nakaže meni iz ( recimo ) Los Angelosa 5.000 ( ali 50.000 ali 500.000 saj je vse en ) dolarjev, tisto knjigovodsko transakcijo razumem. Meni, v naši banki izplačajo denar, ( in ga recimo dejansko dvignem, da vložim v nogavico ), kaj se dejansko zgodi s denarjem: izplačan denar bo " fizično " manjkal v banki v naši vasi, a bo tamo en John v Los Angelosu dejansko zapakiral denar in ga dal na " pošto " in ga bo tukaj en Francl dvignil in položil v trezor. Kaj se zgodi s " fizičnim " denarjem? ( upam, da je jasno kaj sprašujem ).
ežojEžoj, ežoj, nepopravljiv si :)))
5.000 EUR ti bo banka najbrž izplačala brez predhodnega naročila (če boš lepo pogledal), če jih boš želel dvignit 500.000, pa jih boš naročil, da jih banka naroči pri centralni banki...
Večina denarja je itak na papirju, me prav zanima, kolikšen odstotek denarja sploh obstaja v fizični obliki, kdo bi to vedel?
Los Angeleski bankovci bodo kar na oni strani luže ostali, hehe.
jasnaLojtra1, upam, da ne pričakuješ denarja od kakšne denarne piramide ali verige, tistega bi najbrž znala dolgo čakat :(
jasna| ežoj je napisal/a: |
Vendy, sam firbec me je: če recimo nekdo nakaže meni iz ( recimo ) Los Angelosa 5.000 ( ali 50.000 ali 500.000 saj je vse en ) dolarjev, tisto knjigovodsko transakcijo razumem. Meni, v naši banki izplačajo denar, ( in ga recimo dejansko dvignem, da vložim v nogavico ), kaj se dejansko zgodi s denarjem: izplačan denar bo " fizično " manjkal v banki v naši vasi, a bo tamo en John v Los Angelosu dejansko zapakiral denar in ga dal na " pošto " in ga bo tukaj en Francl dvignil in položil v trezor. Kaj se zgodi s " fizičnim " denarjem? ( upam, da je jasno kaj sprašujem ). ežoj |
Je pa ni. Papirologija mi je razumljiva. Če gre ( recimo ) za 500.000 $, to je " konkretan cegu " denarja, in ga jaz hočem dvignit. Banka v naši vasi ga nima, ga bo dobila ( odnekod ) in bo potem tam manjkal ( pa konkretno manjkal, denarja ne bo za v roke prijet, ga izplačat kakšnemu turistu, ki ga bo hotel s sabo odnesti na počitnice, čeprav na računih bo vse štimalo ). Ta konkretni " cegu " bo nekje v ameriki odveč. Kako bo ta konkretn denar prišel v Slo ( jaz sem svojega spravil v nogavico, torej ni na razpolago za transakcije ). V okviru ene države mi je nekam jasno, vendar bi " uni odvečni cegu " denarja iz Amerike fizično mogel priti v Slo. A se to resnično zgodi?
ežojSam še to pa neham: saj mi je jasno ( no vsaj mislim, da mi je ) kako to funkcionira v okviru ene države, saj si lahko predstavljam kako je to urejeno v EU, prav konkretan ( izmišljen ) primer pa mi ni. Torej, a bo kašen John nekje v ZDA dobil obvestilo, da recimo neki Francl ( bodisi v naši vasi, bodisi nekje drugje v Slo ) pogreša " konkretn cegu " denarja ( po papirjih vse štima, le da Francl nima " fizičnega " denarja za izplačat ), in ga zapakiral in nekak poslal Franciju?
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem