| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Pri Afriki in puščavi so moje empirične izkušnje omejene na Libijo in libijski del puščave. Tam tigra nismo srečali. Po drugi strani nam je sošolec iz Namibije (faks) razglal, da se na južni polobli tiste meje med savano in puščavo precej nejasne, ker v sušnih obdobjih hitro ni ničesar več, tako da se zna zgoditi, da kakšna žival iz Big five zaide v puščavski del. Ampak mogoče je pa to kakšna afriška jagerska finta, kdo bi ga vedel.... Vsekakor je pa za moj okus bolj kvaliteten tak načina življenja, ki sreča tigra v živo in na prostem, kot pa tisto življenje ki poseduje očarljivost podrepne muhe in živi v prepričanju, da je slon. Vendelina jr. |
Dobr, vsega tega ne razumem najbolje, ampak v big five spadajo po moje nosorog, leopard, lev, slon in kafrski bivol. (evo, preplonkala z ene majice, menda izvira iz JAR - dobila kot darilo, če se motim, nahrulite tistega, ki mi jo je podaril). Tigrčki pa živijo samo v Indiji, sibirski pa samo v Sibiriji. Tu pa tam najdeš tigre tudi v živalskih vrtovih.
Aja, da ne bom skrenila s teme: Kogar bogovi sovražijo, ga naredijo za učitelja (latinski pregovor).
lp
cervus