Pozdravljeni,
zanima me, kakšno vino se postreže zraven svinjske pečenke s prilogo (štruklji).
Hvala!
fearddark
Pozdravljeni,
zanima me, kakšno vino se postreže zraven svinjske pečenke s prilogo (štruklji).
Hvala!
fearddark
Odvisno je od tega, kdo je gost. Če je to po naključju angleška kraljica, pol sam nikoli ne boš naredil prav, če so gostje večinoma domači pjančki, važn je sam da ga je dovolj.
Načeloma je tako, da gre pri temnem mesu temno vino, pri svetlem pa belo. Ker gre za svinjsko pečenko, sploh ni slabo če je vino mal kiselkasto ( cviček, teran, tudi barbera zna bit kiselkasta ). Pravila gor, pravila dol, tudi bela vina so zakon, pa niso tako težka ( kot znajo bit rdeča ), v tem primeru pa nikakor ne sme bit sladko ali polsladko. Torej, kakšen suh pino je čist v redu, čeprav ženske imajo raje polsladko ( pa pravila gor/dol )
ežoj
krešimirMa pusti ti krešimira, dej se enkrat zvečer pri meni oglasi, jaz nabavim cviček in prigrizek, bova prekršila vsa pravila, zjutraj pa boš mogla priznat, da je bilo luštno
.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Moj domači kruh

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto