Moje štručke
Moje mnenje je, da pač poiščeš, kaj ti bolj leži. Nikakor vsepovprek zaničevati klasične medicine, pa tudi homeopatije, bioenergije , kitajske medicine, ljudskega zdravilstva ne.... Za vsako bolezen rožica raste, al pa laboratorij stoji...
strippySeveda, vsak misli po svoje ;-) Moje mnenje je sicer, da se strinjam v tem, da marsikaj ne vemo in ne razumemo. Samo da homeopat naredi nekaj, kar ne zna pojasniti, zakaj deluje (naj bi toliko časa razredčevali zadevo, da notri ni več tistega oz. ne v taki obliki, kot se da izmeriti, ampak če je tako, kako lahko naredijo kaj takega, kar se ne da izmeriti?) Drugače povedano, kako lahko iz atomov nekaj sestaviš če nimaš inštrumenta, s katerimi bi atome videl oz. jih sestavljal? Ne dvomim, da je kaj, kar danes pojmujemo za nadnaravno, ampak takšno kroglico bi mi moral dati vesoljec, ne človek. Torej nekdo, ki ve več kot mi. Homeopat, ki sem ga pred časom obiskal, mi je rekel, da niti ne vedo, zakaj pomaga, ampak da pomaga. In potem sem dobil eno mini kroglico, res tako mini da sem jo skoraj izgubil v ustih. Potem je rekel, da se bom lahko par dni slabo počutil zaradi tega, ker ta kroglica vzpodbudi človeka, da se pač sam zdravi. Počutil sem se tako kot prej in sem s tem zaključil. In bom rekel, da po svoje zavidam tistim, ki jim to pomaga, ker bi prav rad, da bi bil tudi jaz med njimi. Tako da sem potem s tem prenehal. To, da po naključju delaš neke kroglice, katerim elemente toliko časa "centrifugiraš", da nimajo več elementa v sebi je meni pač tako, kot če bi trdil, da nakup Plus paketa povzroči, da se človek dobro počuti. Ne vem sicer kako to deluje, a deluje. In sem prepričan, da bi se res. Boste poskusili?
Meni seveda ni problem o tem, da si moram vse logično razložiti in imeti nekaj preverljivega. Vidim pa v tem, če se nekaj ne da preveriti in ne da obrazložiti, določen problem. Kako ločiti nekoga, ki je šarlatan od pravega strokovnjaka. Kako denimo vem, da je v njihovih kroglicah nekaj več kot sladkor in voda?
To je v meni v tistem smislu, ali je posmrtno življenje ali ne... Kdo to ve? Zaenkrat ni nihče prišel nazaj iz onostranstva in poročal o tem. Kar ne pomeni niti da je niti da ni. Trditi da je mi je ravno tako, kot trditi, da ga ni.
Po drugi strani pa imajo po mojem nekateri ljudje dejansko močna energijska polja. Enkrat me je en bioenergetik okrog vratu zo rokami (brez dotika) mi je bilo tako vroče na tistem predelu. Ampak kroglice, ki naj bi jih delali LJUDJE, ki ne vedo dobro kako deluje, me pa žal tudi po izkušnji niso prepričale.
Še enkrat ponavljam, zapisano je MOJE mnenje in MOJA izkušnja. Privoščim vsakomur, da najde tisto, kar mu pomaga.
Jernej - zasebno mnenje
Je bilo drago ja. Ampak tudi klasična medicina je draga, že ena plomba na zobu, če nočeš čakati 2 leti. Osebno še vedno mislim, da je veliko stvari v naši glavi in v veri v to glavo. In se mi zdi, da ljudem pomagajo razne stvari predvsem zato, ker verjamejo vanje. Učinek placeba je res mogočen. Po drugi strani... če ti rečejo da si v zadnje stadiju raka ker zamešajo izvide, verjamem da te lahko taka informacija ubije. In res čutiš bolezen, tudi če je še nimaš. Zato se mi zdi, da tudi obratno deluje še kako dobro. Placeba in vera v nekaj, da ti pomaga, pa se lahko dobi v obliki kapsul medicine ali pa kako drugače.
Tako sem jaz o tem razmišljal in tak je pač moj zaključek zase. Ko bom pa kakorkoli doživel kakšen "močan učinek" tiste kroglice z informacijami, bom pa spremenil svoje razmišljanje. Ali pa ko mi bo nekdo razložil, kako se naredi tiste kroglice z informacijami. Kot sem ga o bioenergiji. Eni ljudje imajo res več energije, ki jo oddajajo kot drugi. Ker sem nekoč občutil toploto brez dotika.
Morda se da tudi potovati v času, ne bi si upal trditi da je ta dimenzija samo v eno smer, čeprav znanost v tem trenutku kaže v to smer. Ampak v časovni stroj, ki bi mi ga pa pokazala neka oseba pa ne verjamem. Bom pa, če mi razloži, kako ga je z današnjo tehnologijo izdelal in bi me z njim poslal v času naprej ali nazaj. Torej ni da ne verjamem da kroglice z informacijami, ki zdravijo ne morejo obstajati nekoč, ne verjamem le, da jih je kdo do danes izdelal. Ker kot vem informacij v kroglicah danes ne znamo shranjevati. Razen v obliki nevronskih celic, računalniških celic ipd. S tem da centrifugiramo nek element, da ga ni več v zmesi, da ga ne moremo ne videti ne čutiti, znamo ga pa izdelati (kroglico s tako informacijo), me je treba pa prepričati ;-) Jernej - zasebno mnenje
No ja, raztrgan meniskus pač ne bi bil takole ozdravljen,....
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Moje štručke

Hrustljav rogljiček s sladoledom