Zeliščna omaka

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

tema odprta - 24. dec 2009 11:37 | ogledi: 5.006 | odgovori: 2

Pozdravljene kuharice/ kuharji. Prosila bi za pomoč. Rada bi naredila zeliščno omazo zraven svinjske ribice, v bazi pa je samo 1 recept. Nimam mete, upam pa da danes dobim drobnjak v trgovini. Mi še kdo lahko pomaga z recepti? Nekje sem zasledila da se dela s skuto ta omaka, nekje pravijo da s sladko smetano, vendar ni nikjer podrobno opisan recept. Ne bi pa rada naredila nekaj na pol.

Hvala za vašo pomoč.

LP

mina20

t-baby  

član od: 14.12.2003

sporočila: 698

25. dec 2009 20:21

jaz dam zelični namaz v omako ... nekako takole v malo vode stopim zeliščni namaz - (sirni) dodam kocko ali pol po okusu ter zgostim z mokico irenca penca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

26. dec 2009 9:16

Če še mi prepozno:  sladko smetano segrevaš na majhnem ognju, dodaš malo soli in belega popra ter sesekljana zelišča, kakršna imaš pač pri roki. Če so sveža, toliko bolje, če ne, so dobratudi posušena. Nič ni treba gostiti z moko.

 

Ali pa v tekočino, ki je nastala pri pečenju, vmešaš malo masla ali dodaš sladko smetnao, razmešaš med segrevanjem na majhnem ognju, in dodaš zelišča. Tako se bo omaka lepo dopolnjevala k mesu.

Če pečeš v pekaču v pečici, dodaj med pečenjem zelenjavo in zalij z malo vina. Potem vse to spasiraš s paličnim mešalnikom in dodelaš omako z dodajanjem zelišč, masla, smetane, konjak, vina .... kar imaš pri roki ali kar imate radi.

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti