Gostilna kjer lahko sedimo na tleh

itta  

član od: 29.6.2005

sporočila: 3

tema odprta - 25. nov 2009 11:10 | ogledi: 8.728 | odgovori: 83

Pozdravljeni!

Ali slučajno pozna kdo kakšno gostilno kjer bi lahko sedeli na tleh in bi bila dojenčkom prijazna?

LP, itta

itta

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

25. nov 2009 11:26

Yildiz Han v Ljubljani ima sedeže zelo blizu tal, je turška restavracija, kako je pa z dojenčkom prijazna, pa ne bi vedel

LP

Drejček

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

25. nov 2009 14:04

Kaj pa pomeni, da je dojenčkom prijazna?

itta  

član od: 29.6.2005

sporočila: 3

25. nov 2009 14:41

Drejček hvala za odgovor in rimljanka hvala za vprašanje. :) svoje vprašanje sem malo neumno zastavila, ker sem hitela Z pisanjem. Gre za to, da se vsako leto s sodelavci dobimo na prednovoletnem kosilu (IN SE NE POGOVARJAMO O SLUŽBI!). Letos iščemo "posebno" lokacijo oz. gostilno saj sva s sodelovko trenutno na porodniškem dopustu predvsem pa še vedno doječi mamici, in zato prideva z otročki. Ker se oba dojenčka že veselo kobacata bi nam najbolj odgovarjala gostilna, kjer bi lahko med jedjo sedeli na tleh (ali pa bolj pri tleh) in hkrati pustili otrokom malo svobode. Dojenčkom prijazna torej pomeni; da je gostilna dovolj čista, da damo lahko otroke na tla, da nas ne bo nihče postrani gledal, če bodo le ti vriskali, da jih lahko previjemo,... itta

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. nov 2009 14:47

Piznam, sedenje na tleh v restavracijah se sliši famozno in ekzotično. Po zelo kratkem času, ker hrbtenica nima nobene opore in si v križu čudno usločen in noge ne "visijo dol", dobiš precejšnje bolečine v vseh omenjenih delin plus kolenih. Preverjeno na Japonskem.

Je pa drugače, če je sedenje na dvignjenih tleh in je luknja pod mizo.

 

Vanja

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

25. nov 2009 15:19

Tega vprašanja pa ne razumem čisto. A zaradi dveh doječih na porodniški naj bi cel kolektiv jedel na tleh?

Vprašanje: ali doma tudi jeste na tleh, da ste prijazni dojenčkom?

Lijana

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

25. nov 2009 15:57

itta, na tvojem mestu, bi otroka pustila doma očetu ali staršem. Greš lepo sama na žur za 1-2 urici, verjetno ga ne dojiš vsako uro ne? Zakaj bi matrala dojenčka, saj bo tako hitro minilo, da bo kaj kamlu sam žural...

Oprosti, jaz sem se malce nasmejala, ko sem prebrala kar si napisala, morda sem starokopitna, vendar jaz nisem šla nikamor dokler niso moji otroci bili zlo veliki, ne jemlji to kot kritiko, vsak pač po svoje.

Uživaj na zabavi!

Anamarija

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 25.nov 2009 15:58

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

25. nov 2009 16:04

Jaz bi rekla, če je možno, daj za nekaj uric v varstvo (očka?).

Če ni možno, lahko v čisto normalni gostilni jeste, zakaj bi treba na tleh? Otroka se pač ne bosta kobacala, če bosta mamici presodili, da ni dovolj čisto (če boste imeli srečo, bosta zaspala - mi smo kar nekaj kosil tako preživeli s spečim otrokom v vozičku).

Atina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

25. nov 2009 16:18

Saj ni nič narobe, če sta otročka v vozičku in tu in tam malo v naročju? In vsaka gostilna ima kakšno sobico, v katero se lahko umakneta dojit?

 

Ker da se otroci kobacajo po tleh v lokalu: mamica ima v tem priemru več skrbi s tem, da gleda za otrokom, kot da se posveti s sodelavci, s katerimi  se želi malo sprostiti. In ni nujno, da bi drugi gostje v lokalu z naklonjenostjo gledali na to. Saj vem, povprašuješ, če kdo vendarle ve za lokal, kjer bi to bilo izveldjivo, a lastnik kolaka nobenemu gostu ne vidi v glavo, da bi vedel, kaj ga moti in kaj ne. Razen, če boste v kakšni posebni sobi.

 

Še vedno se mi zdi najboljem, da otroka daš nekomu v varstvo, ko je čas za dojenje pa ti ga očka ali kdor že pripelje, podojiš in se lepo zabavaš dalje. To smo vsi dali skozi in je šlo veliko lažje, kot da imaš otroka ob takšni priložnosti ob sebi.

 

Dojenje nikakor ni razlog, da bi ostajala doma ali bila sicer kakor koli obremenjena, samo malo organizacije, pa gre. Smo že, kljub dojenju, z rezervno stekleničko puščali otroka komu v varstvo, pa danes nobenemu nič ne manjka. Ti kar lepo na žur, z malo organozacije bo otrok to še kako dobro prenesel, brez skrbi.

 

Tudi dva mala kulinaričarja sta na prvem srečanju v Mb lepo spremljala dogajanje iz vozička ...

 

Mamamia

 

 

mamamia

itta  

član od: 29.6.2005

sporočila: 3

25. nov 2009 16:18

Smo majhen kolektiv in odločitev je bila skupna. Odgovor na vprašanje: ali doma tudi jeste na tleh, da ste prijazni dojenčkom? Doma večimo jemo, ker smo lačni,...v družbi jemo pa tudi iz drugih vzrokov. Ali jemo doma na tleh? Redko. Glede varstva; ko pravim, da izključno dojim to pomeni, med drugim, da dojim na željo otroka, včasih tudi na pol ure ter da si mleka NE brizgam to pa pomeni, da otročka vzamem povsod s sabo. Nekaterim je to očitno nenavdno ali pa neumno, starokopitno, zapleteno,...tak način življenja sem si sama izbrala in vsi moji otroci so preživeli :) Ko sem postavila vprašanje nisem hotela provocirati le gostilno sem iskala. Vsem hvala za mnenje in pomoč. Vsi drugačni, vsi enakopravni! :) LP itta

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

25. nov 2009 16:54

Za takšno praznovanje se mi zdi posebna soba skoraj nujna. In če boste v posebni sobi, ne vidim razloga, da se z gostilničarjem ne bi dogovorili, da za vaš obisk umakne mize in stole iz prostora, oziroma mize potisne kam ob steno.

Vaš mali složni kolektiv se pa lahko potrudi da prinese preprogo/e in morda še kakšne odeje, blazine in prte, ki jih boste pred prednovoletnim piknikom razgrnili po tleh.

Osebje vam lahko naročeno servira na umaknjene mize,  da ne bodo s čevlji švedrali po površini kjer se bodo valili dojenci in drugi, vi si pa sami postrežete z miz, ki bodo postavljene proč od cone brez čevljev.

Prav res ne vidim nobenega problema, če ste gostje za to. Gostilničarji imajo nasploh radi goste, ki že v naprej vedo kaj hočejo in take, za katere je moč sklepati, da ne bodo ob litru viseli  v gostilni v nedogled.

Posebna soba se mi ne zdi nujna zaradi morebitnega negostoljubja do dojencev, bolj zato, ker bi utegnili biti mali plezači nekaterim  tako simpatični, da bi začutili neustavljivo potrebo, da pihajo in kihajo vanje svoje simpatije in to potrdijo še s stopanjem po površini, namenjeni mladičkom.

Pa tudi zaradi drugih, tudi drugačnih in prav tako enakopravnih posameznikov in bolj ali manj složnih kolektivov, ki so si nekaterim sicer očitno nenavadno ali pa neumno, starokopitno, zapleteno izbrali drugačen način praznovanja.

 

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti