Diabetes

tema je zaklenjena

Argojuhica  

član od: 15.4.2009

sporočila: 32

tema odprta - 24. nov 2009 18:04 | ogledi: 2.937 | odgovori: 1

Pozdravljeni, rabim vašo pomoč. Po 2 neuspelih nosečnostih so mi ugotovili Diabetes tipa 2. Seveda bova še naprej poskušala,zato bi rada uživala hrano,ki bi bila bolj pestra. Vsak dan si merim KS, ki je v redu. Kaj mi dviguje in to neznosno: vsi izdelki iz žit(polnozrnata, bela, testenine, riž, kruh, kosmiči), razni oreščki in suho sadje in seveda sladice. Slednjega sploh ne pogrešam.

Prosim svetujte mi, kaj naj sploh jem, da ne bo tako enolična hrana: juha brez zakuhe, razne enolončnice,meso,nemasten sir, zelenjava in sadje, jogurt in semena. Najbolj je problem zajtrk, saj lahko pojem le jogurt z bučnimi semeni, ker kruha sploh povohat ne smem. Prosim pomagajte z idejami, ker sem ta trenutek resnično potrta. Hvala

Argojuhica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

24. nov 2009 18:14

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1825 bolezen

Tukaj je že mnogo napisanega, pa še nekaj tem je že odprtih, bodisi z naslovom "diabetes", bodisi "sladkorna bolezen". Zato prosim, nadaljuj v zgornji temi. Hvala.

Vsekakor pa ti svetujem, da si temeljito prebereš spletno stran: http://www.diabetes.si/ Revija Dita ima mnogo koristnega, izhaja kar nekjakrat na leto.

Nisi napisala, si na tabletah, inzulinu ali kako.....

Če je res tako s kruhom, se posvetuj s svojim diabetologom. Na omenjeni strani imaš tudi knjigo: Veliki kuharski vodnik za diabetike, v vsaki knjižnici pa precej literature.  

Vsekakor ti pa trenutno najbolj škodi potrtost, "sekirancija", stres in kar je še takih reči, ki zagotovo zelo slabo vplivajo na krvni sladkor. Tudi na tem področju moraš delati.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti