Na deževen majski dan izgleda, da bo letos kakšen sadež. Kupila sem še eno drevo in ga posadila. Komaj čakam razvoj sadeža.
Migla
Na deževen majski dan izgleda, da bo letos kakšen sadež. Kupila sem še eno drevo in ga posadila. Komaj čakam razvoj sadeža.
Migla
Joj kako sem letos upala,da bom že videla prvi cvet, pa spet nič. Moja je letos stara tri leta. Očitno bo treba še čakati. To je resnično drevo za zeloooo potrpežljive vrtnarčke![]()
Pa še toča mi jo je stokla![]()
Kara, moja je tudi preživela dve zimi, zdaj je stara dve in pol. Ima tanko debelce, ne morem napisati deblo in tudi nekaj listkov. Res je drevo za tiste najbolj potrežjive. Je pa tudi poseben "rajc", ko čakaš kaj bo nastalo.
![]()
Moja asimina je napredovala, lansko leto sem ji dodala domači kompost .Takoj se je ojačala. Zdaj pa čakam plodove. Verjetno bom ob koncu leta kupila še kakšno asimino, da jih bom imela več. Jedcev bom imela dovolj. Tako kot sem naredila s kakiji (6 dreves).
Meni je asimina že lansko leto cvetela, pa so cvetovi odpadli. V drevesnici mi je rakla, da je to normalno. No bomo videli.
Migla![]()
Kakšno razočaranje. Pa tako sem se veselila. Vsi cvetovi in mali plodovi so odpadli.
Kako je kaj pri vas s plodovi asimine?
Migla![]()
Naša asimina še cveti.
Je pa na njej polno enih zelenih hroščev, ki zlezejo v cvet.
Ne vem ali bo to vredu ali ne.
Jo pa letos mismo nič opraševali, ponavadi smo jo s čopičem, ker sem nekje slišala da jo je treba opraševat.
Bom poročala kaj bo.
irena66
Tudi naša asimina je letos lepo cvetela,vendar so cvetovi odpadli.Kaj je narobe z njo?
Lep pozdrav, Anica
asimina

No pa sem le dočakala degustacijo asimine...nepopisno dobra je!
Okusa se ne da opisat, zdi se, kot bi se v enem samem sadežu prepletali in dopolnjevali okusi banane, ananasa, manga...skratka, če je še nimate, kupite jo, je vredno!
lp LučkaLučka koliko je stara tvoja asimina? Mi jo tudi komaj čakamo.
čokičoki, mislim da 5, vsekakor ne več kot 6 let.
Problem je le v opraševanju; opraševalci kot so čebele, čmrlji se asimine izogibajo!
Kakor se sliši čudno, je vendar res, " priskrbi" si muhe, ![]()
pa boš imela plodove. Ali pa ročno, previdno in večkrat, z mehkim čopičem. Vsaj dokler je rastlina majhna, to lahko narediš.
A ja, pa dve leti, ko je bila pri nas grozna suša, smo jo zasenčili, naredili smo ji nekakšen sečnik, tako da je bila v najhujši vročini v senci; drugače smo jo pustili lepo pri miru, skratka nobenega gnojenja, škropljenja, nič.
Vrtnar je ene parkrat povdaril in priporočal senčenje ( mlada nežna rastlina slabo prenaša vročino in trpi, ko se ustali in malo odraste, senčenje ni več potrebno) in povedal to o opraševanju.
Profesionalen odnos, ni kaj, v marsikateri vrtnariji ne znajo povedati popolnoma nič o njej.
Odkar sem poskusila sadež, me ima, da bi kupila še eno; zdaj bo ravno pravi čas za to.
lp LučkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton