Asimina

Ta cvet sem ujela prejšnji teden. Vidim, da je oplojen. Upam, da ga bom tudi zadržala, da ne bo odpadel.

Na žalost, nekaj trenutkov nisem bila zraven, obrezovalec drevja mi je obrezal asimino. Vseeno raste, le drugače bo oblikovana.

Poročam, kako bo z 22 cvetovi.

Migla

Moja ne raste cist nic. S cim jo naj gnojim?

Zdenka

Jaz sem jo gnojila z gnojilom za vrt (bio).

Migla

Asimina prva leta raste počasi, to nima veze z gnojenjem. Lahko se pognoji, samo ni za pričakovati kakšne bujnejše rasti. Je pač treba dati času čas.

Daniel R

Tudi v prekmurju Asimina uspeva, že je odcvetela in so se že pokazali nastavki plodov. Stara je 7 let in je po 3 letih začela roditi....

Kyara

Drugače pa imajo v vrtnariji Breskvar zelo veliko različnig sort. Cena je sicer kar malo huda, samo bližje večino teh sort ne moreš dobiti. Če pa naročaš je pa z poštnino vred takoj dražje kot pri Breskvarju.

Daniel R

Jaz sem tudi kupila dve  asimini. Letos ima ena že cvetke, bi pa rada videla kako je videti oplojen cvet. Ima morda kdo fotko,  strašno sem neučakana? Pa tudi listi so nekam svetli, bledikasti. Je to normalno?

Hvala lepa.

murnik

Kozamurnik, tako izgleda moj sadež. Na žalost imam samo enega, ostali cvetovi so odpadla.

Migla

Asiminin plod raste. Prvi in edini je.

Migla

Sporočilo je spremenil(a) Migla dne 29. 2014 21:25

Migla, najlepša hvala za fotke. Meni so cvetki odpadli, plodov torej letos ne bo. Nič hudega. Potrpljenje je božja mast.

Se je pa pa ena rastlina zelo lepo popravila , druga je še malo švoh, ampak tudi napreduje. Očitno jmi družba ugaja.

murnik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti