Takole sem brskala po Kulinariki i
čoko
Takole sem brskala po Kulinariki i
čoko
17. okt 2009 13:27
Jaz jih zmešam z zelenjavo: na poru prepražim (zeleno, rumeno, rdečo papriko, bučke, koruzo, paradižnik), zmešam z makaroni, zgori naribam sir in dam pečt. Namesto sira lahko po vrhu poliješ bešamel. Lahko zmešaš tudi s mletim mesom, puranjim mesom in dodaš zelenjavo... Lizzie
17. okt 2009 13:31
Če jih sam pogreješ z mlekom in posladkaš mal s sladkorjem, mal vanilin sladkorja in ščepec cimeta, pa ne domačim povedat, da so se razkuhal, tako to mora bit, povej ( če slučajno vprašajo ).
ežoj
17. okt 2009 16:55
Makaronom lahko dodaš skuto, sladkor, jajčke ali dve (odvisno koliko makarončkov je) in vanilin sladkor. Narahlo zmešaš, daš v pekač in spečeš v pečici. Povem ti, to je odlična sladica. Tatjana tatjanus
17. okt 2009 17:27
jaz naredim isto kot je napisala tatjanus. Včasih dodam še v rumu namočene rozine, limonino lupinico, pa kaka jabolka, hruške sadje iz kompota (počistim stare zaloge pač). Jaz delam rezančev/makaronov narastek podobno kot riževega. Tak narastek me spominja na leta v vrtcu in OŠ - to je bila ena izmed najboljših sladic.
17. okt 2009 18:54
Hvala lepa vsem. Danes smo večerjali Ežojevo varianto, samo z rozinami in medom namesto sladkorja, je kar šlo. Jutri probam še tisto skutino. Neverjetno, koliko makaronov pride, če jih dovolj dolgo kuhaš :(
čoko
17. okt 2009 22:27
Ni variante zame, razkuhan makaron je razkuhan makaron-vse kar ti uspe z nadaljno pripravo ga še bolj razkuhat. terakota
18. okt 2009 9:31
terakota in Reca: zdej pa pretiravate. Seveda, o okusih se ne razpravlja, vendar jaz pogledam priporočen čas kuhanja na vrečki in ( ker je to za moj okus premal ) kuham enih pet minut več, kot je zapisano.
ežoj
18. okt 2009 10:03
Ežoj, to je pa skoraj kot pri moji tašči in mami- tam so makaroni vedno taki, kot moji včerajšnji... Testenine se morajo kuhat 20 minut, ne glede na navodila![]()
...
Tiste, ki so ostali od včeraj, sem pustila kar zunaj in mali jih že cel dopoldan hodi jest, kar take, brez vsega. Po 24 urah niso več tako zelo mehki ![]()
18. okt 2009 10:49
Jaz imam pa naraje razkuhane makarone. ![]()
18. okt 2009 11:28
Meni so pa najboljši zmešani z mletimi orehi+sladkorjem,preliti s sladko smetano+jajcem in zapečeni v pečici...mmmm RoncolinoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Schwarzwald kocke

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako