Vanilijeve rolice
| rdkapica je napisal/a: |
| Upam, da to bere kakšna mojstrica delanja rogljičkov:OK, vem da vaja dela mojstra, ampak kakšen praktičen nasvet ni nikoli odveč: vprašanje je za tiste, ki ročno delate rogljičke: kako naredite lep rogljiček?Če naredim najprej svaljek in ga nato okrivim, je na krivini predebel. Kako se tega izognete.Upam, da bo kakšen resen in praktičen ter uporaben nasvet. |
Jaz testo posvaljkam v dolgo "kačo" enakomerne debeline (premer ca 1cm), konce, ki so vedno malo tanjši, odrežem stran in svaljek narežem na ca 8cm kose; odvisno, kako velike rogljičke želim. Če "režem" s topim delom noža, se testo ob koncih že itak malo stisne... nato kos na pladnju ukrivim in sproti na hitro še malo stisnem/oblikujem, da pridejo končki lepši...upam, da je razlaga kolikor toliko jasno napisana. Tako mi gre veliko hitreje kot po starem sistemu, ko sem svaljkala vsakega posebej, pa še vsi so nekako enake oblike (pa še vedno ne preveč šablonski z industrijskim izgledom).
Evo, nasvet sicer ni od mojstrice delanja rogljičkov, je pa definitivno resen
, o praktičnosti in uporabnosti zate boš pa presodila, če ga boš stestirala
.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Vanilijeve rolice

Burek z lahko solato