Milijonska juha
| nejcanja je napisal/a: |
| Na MON-u je odprta tema,kako babica zaračunava varstvo svojih vnukov.Normalno se mi zdi,da starši prinesejo plenice,robčke,ostale stvari,prispevajo za hrano,...,ampak računat....?Zdaj me pa zanima,kako gledate na to babice.Ne mislim vsakodnevno varstvo,ampak sem ter tja kdaj ,ali mogoče,če tamladi ne dobijo vrtca,ali pomagate mladim z varstvom?Vam je težko,odveč?Ste se sami ponudili?...hvala lepa za mnenja še od babicndnejcanja |
Povabim vas, da se vrnemo na prvotno temo. Ki je - mimogrede - zanimiva. Preveč, da bi jo pokvarili s staro debato o snahah in taščah. O tej si lahko preberete na zgornjih povezavah, ki vam jih je ponudila Ognjič.
V bistvu se tudi jaz strinjam z mamamio in ostalimi, mogoče samo še en vidik: Midva moji tašči vedno plačava po 10 EUR na dan , pa ni važno, koliko časa jih pazi. Vedno prineseva s seboj plenice.., pa skoraj vedno nekaj za kosilo, po možnosti polpripravljeno, govejo juho, zrazke v omaki itd. V bistvu predvsem zato, da nima preveč dela. Vedno ji dava za gorivo, če jih gre iskat v vrtec, pelje k frizerju...
Sicer jih pazi navadno takrat, ko sta tik po bolezni, pa ni več nujno, da sva pri otrokih midva,v vrtec pa še ne smeta, če imava opravke, kjer z otroki ne opraviš nič...V petih letih, kar imava otroke, sva šla brez njih ven ene petkrat. Takrat nikoli nista sprejeli plačila.
Z mojo mami imava drugačen dogovor, namreč, imata kmetijo. Jaz pomagam njima, onadva meni. Plačila ne vzameta, pa pika.
No sedaj pa drugi vidik: tašča ima nizke dohodke, pa ji je to delo - varovanje otrok - tudi nekakšno honorarno delo. Samo na tak način sva ji lahko začela plačevati, sicer najbrž še danes ne bi vzela centa od naju. Pa bi ji res trda predla. Problem: najbrž bi si našla drugo honorarno delo, midva pa brez varstva za otroke? V službah naju že ne bi gledali, da sva dve tretjini meseca na negi. Kakšen dan že, če je otrok v bolnici ali pa je tako hodo, da zahteva bolezen hitro in odločno ukrepanje. Volk je sit, koza cela. Pa ji ta denar zeloooooo prav pride. Nama pa službi, sevede...
strippy
Hvala babice!
Sporočilo je spremenil(a) strippy dne 02.okt 2009 15:03| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Takole gre to: Starši so dolžni poskrbeti za svoje otroke, stari starši so pa za razvajanje vnukov. Verjamem, da bi vsaka babica in vsak dedek rad pomagal po svojih močeh pri vzgoji vnukov, pa bi vskočil, ko starši ne zmorejo, pa n-situacij je, ko človek nekako računa, da mu bodo fit starši iz tretjega življenjskega obdobja pomagali. Ampak to počnejo če in kadar so pri volji, ni pa to stalna obveza. Ljudje so svoje obveze naredili s tem, ko so svoje otroke spravili do kruha in do stanovanj in do še česa. Zdaj pa tozadevnih obveznosti nimajo več. Ko se človek enkrat osamosvoji in se gre svojo družino, hladilnik njegovih staršev NI več zastonj. S "hladilnik" je tule mišljeno to, da ne moreš do neskončnosti zastonj uporabljati resursev svojih staršev. Enkrat je treba narediti črto. In ker morda starši tega ne zmorejo, bi moral biti vsaj trideselteni junior pri tej pameti, da bi rekle, ne, hvala, ne več. In vsak, ki ima količkaj moralne vertikale to materialno povrne svojim staršem. Morda ne ravno v plačilu ur (čeprav, meni je čisto simpatično tole, da se računa na uro, znajo vsaj ceniti, kar je zastonj, eni ne znajo vrednotiti) za varstvo, ampak v plačlu kakšnih počitnic, terapij, Oziroma, če starši pravijo, da "ni treba", upam, da ima junior, ki zastonj vozi svoje juniorje k staršem, vsaj toliko pameti, da malo daje na stran, ker obstaja silna verjetnost, da bo treba nekoč plačevati 24-urno nego svojih staršev in morda penzije tega ne bodo v celoti pokrile. Vse se vrača, vse se plača in odkar so Feničani iznašli univerzalno menjalno sredstvo, gre menjava čisto enostavno. Če ne zdaj pri varstvu otrok, pa čez dvajset let pri plačilu doma upokojencev. Ti zapitki se vedno plačajo. Vendelina jr. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Milijonska juha

Svaljki v curry omaki z ohrovtom