Na tem linku gledam male cup cakese, pa me zanima ali so te barvne kreme maslene, smetanove zagotovo ne, ali je to kaj drugega. Je katera bolj pametna kot jaz?
http://cupcakesbyles.blogspot.com/
ANJA[klepetulja]
Na tem linku gledam male cup cakese, pa me zanima ali so te barvne kreme maslene, smetanove zagotovo ne, ali je to kaj drugega. Je katera bolj pametna kot jaz?
http://cupcakesbyles.blogspot.com/
ANJA[klepetulja]
No, vsi Američani so čavknjeni na tale "icing" za cupcakes, jaz ga pa absolutno ne maram. Še posebej ne, ko dodajo umetne barve. To maso uporabljajo tudi zaprevleko čisto navadnih tort, tistih, ki niso prerezane in polnjene. V bistvu spečejo biskvit z maslom ali margarino in potem biskvit kar premažejo in okrasijo s to maso. Taki torti se reče "sheet cake".
Tukaj je recept moje sosede, tiste, ki je bila v neki šoli za peko peciva. Ona je res mojstrica in dela čudeže iz tega icinga. Včasih doda kakšen ekstrat, kot na primer olje limonine ali pomarančne lupine, timijan, ipd. No, meni kljub temu to ne tekne.
350 g philadelphia sirčka (skuta je premokra, ne glede na to, da drugi pravijo, da je sta skuta in Philly sirček eno in isto.)
680 g sladkorja (ja, šesto osemdeset)
1 žlička vanilijevega ekstrata
6 dag masla
Vse skupaj zmiskaš, da dobiš gladko maso in namažeš po torti. Sicer se naredi skorjica, če zelo dolgo stoji, res pa je, da ne steče in je soft (for lack of a better word). Mislim, da se s tem tudi zelo lepo piše.
Vanja
Katarina, skuta ne bo v redu. Ta ima manj suhih snovi in manj maščob kot Philadelphia sirček. Okus ni prav nič skutast in zelo, zelo sladko je.
Če bi bil okus po skuti, bi to verjetno, sicer manj sladkano, tudi jaz jedla. Skuta je ena mojih najljubših zadev in jo moram sama delat, ker se je v trgovinah ne dobi.
Kot sem omenila, recept imam spravljen, soseda dela po njem ob vsaki priložnosti, meni pa niti na misel ne pride, da bi to še kdaj poskusila ali pa sploh šla delat.
Če so lepo narejene, so cupcakes prav srčkane umetnine.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tortelini z bučkami in slanino

Lečina juha in krekerji iz polente