Hojla!
Ali mi lahko kakšen biolog na tem forumu ali pa kdo ki ve definira pojem oz. razloži s čem se ukvarja panoga zoofiziologija in nevrofizioloija.
tjaška
Hojla!
Ali mi lahko kakšen biolog na tem forumu ali pa kdo ki ve definira pojem oz. razloži s čem se ukvarja panoga zoofiziologija in nevrofizioloija.
tjaška
E tjaška, tjaška, tako ti vtipkaš v google iskane fraze ( zoofiziologija, nevrofiziologija ) in se ti ne ljubi brat, pa kar temo odpreš, bojo že povedali.............![]()
......................... ampak brati bo vseeno treba :))) Striček Gugel je v takem primeru res nepogrešljiv, za povrh ti pa še priporočam, da se malce spoprijateljiš z vejicami, saj ti jih nekaj manjka ;)
Nisem biologinja, a iz splošnega znanja lahko razložim:
zoo = nekaj v zvezi z živalmi
fiziologija = raziskuje življenjske procese v organizmu
(torej zoofiziologija raziskuje življenjske procese v živalih)
nevro- = živec, živčevje
(torej se nevrofiziologija ukvarja s procesi v živčevju) Ker s tem odgovorom nisem bila zadovoljna, sem poguglala in dobila tole:
http://www.medistar.si/nevrologija.php
Atina
| tjaška je napisal/a: |
| Hojla!Ali mi lahko kakšen biolog na tem forumu ali pa kdo ki ve definira pojem oz. razloži s čem se ukvarja panoga zoofiziologija in nevrofizioloija.tjaška |
Seveda (bi) ti lahko. Pa ti ne bo. Ker si že zgoraj izvedela, kako se lotiti dela. Brez muje se pa še čevelj ne obuje, pravi pregovor. In vzemi v roke učbenik, to je nekje na straneh od 3 do 9, verjemi. Najbrž te malo nerviram, a ne, ti bi pa raje šla v ZOO..... Vidiš, dva od treh neznanih pojmov (ajoj, a sta res neznana) si že rešila. Ja, je res bolje znati loviti ribe kot pa ves čas prositi zanje.......
In kaj boš navedla kot vir informacije? Menda ja ne rimljanko ali atino na kulinariki?
In za konec: bi bilo mora vredno razmisliti še o prosim, hvala in podobnih čudežnih besedah. Velja?
Tjaška, če slučajno hodiš v osmi razred OŠ, moram pa priznati, da imate
zahtevno učiteljico za biologijo, hehehe. Pa je že prav tako, vas uči misliti s svojo glavo, samo nekateri "hvatate krivine". No, pa tudi to je na nek način razmišljanje s svojo glavo. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pesto palačinke

Evitine Jakobove pokrovače