| ealy je napisal/a: |
| Za blagajno, polnjenje polic, pucanje prahu, pometanja in pomivanja po tleh. Potem pa skače iz blagajne zlagat na police in nazaj... ealy |

Kremni rezanci s tartufi
| ealy je napisal/a: |
| Za blagajno, polnjenje polic, pucanje prahu, pometanja in pomivanja po tleh. Potem pa skače iz blagajne zlagat na police in nazaj... ealy |
| Gigi_84 je napisal/a: |
| Pri del. času za prodajalke morate itak vzeti v zakup, da večina prodajalk dela za polovični del. čas, kar pa ne pomeni, da dela vsak dan 4 ure, ampak kak dan 8 ur, drugi dan je prosta... Plača se mi zdi da je kar dobra, glede na vse skupaj. Na koncu sešteješ, da imaš približno enako plačo kot trgovke pri najboljšem sosedu, ki delajo polni delovnik. Če ima pa katera konkretno vprašanje, pa me lahko kontaktira po ZS. Gigi_84 |
Malce izven konteksta, pa vendar: mene bolj moti, da imajo v manjših krajih (ne vem namreč, kako je v LJ in MB in še kje) hoferjeve trgovine po štiri blagajne in niti ob največjih gužvah nikoli ne laufajo vse štiri, ker - samo ugibam - najbrž niso nikoli štirje zaposleni v eni izmeni. Največkrat deluje samo ena blagajna, vrsta je do polovice trgovine ali še dlje, ob tem, da druga ali mogoče drugi dve trgovki hitita "filat" robo in posparvljat.
Poleg tega pa me tudi zanima, zakaj se v hoferjevih trgovinah osebje tako hitro menjuje - v domačem hoferju opažam le dve osebi, ki sta zaposleni od kar je bila trgovina odprta (bila je ena izmed prvih v SLO).
Službe, ki ti nudi primerno plačo in ostale primerne pogoje, pač ne zapuščaš in menjuješ, v teh časih že ne.
Povsem prepričana sem, da tisto, kar navaja ealy, pač ne more biti razlog za nezadovoljstvo zaposlenih v hoferjevih in še katerih trgovinah....razlogi tičijo najbrž kje drugje.
rrr| ribaracarak je napisal/a: |
Malce izven konteksta, pa vendar: mene bolj moti, da imajo v manjših krajih (ne vem namreč, kako je v LJ in MB in še kje) hoferjeve trgovine po štiri blagajne in niti ob največjih gužvah nikoli ne laufajo vse štiri, ker - samo ugibam - najbrž niso nikoli štirje zaposleni v eni izmeni. Največkrat deluje samo ena blagajna, vrsta je do polovice trgovine ali še dlje, ob tem, da druga ali mogoče drugi dve trgovki hitita "filat" robo in posparvljat. Poleg tega pa me tudi zanima, zakaj se v hoferjevih trgovinah osebje tako hitro menjuje - v domačem hoferju opažam le dve osebi, ki sta zaposleni od kar je bila trgovina odprta (bila je ena izmed prvih v SLO). rrr |
Nikjer ni 4 blagajn, rrr. Imajo 3, in po mojih izkušnjah (v manjših in večjih krajih: Litija, Šentjur, Celje, Ljubljana, Sevnica) delata takoj dve, če se na eni pojavi vrsta. Nikoli pa ne grem ob sobotah, ko je najbrž gneča največja. In ena dobra plat: nedelje in prazniki so za te trgovce dela PROST dan, VEDNO.
Če je pri vas drugače, gre morda za slabo organizacijo dela, odgovoren je pa poslovodja, bi rekla. Menjavanje zaposlenih pa je (lahko) tudi posledica tega, da nekdo po poskusnem delu pač ne ostane, ker ni izpolnil zahtev, ne le tega, da delo njemu ni všeč.
Če kdo misli, da bo na delovnem mestu izbiral, kaj bo in česa ne bo delal......najbrž sanja.
V naši mali vaški trgovini (daleč naokoli edini) trgovci delajo vse, VSE. Tudi delo čistilke.....pa je ene čisto druge firme, menda čist slovenske.......a ni povsod tako?
Ne zagovarjam nikogar, ampak tudi moje delovno mesto zahteva neskončno mnogo opravil, ki nimajo prav nobene zveze z mojo izobrazbo in pogosto tudi z delovnim mestom ne (beri: ...." in druga dela in naloge, ....." Tako pač je. Kot pravi Ognjič, če nimaš sponzorja..... jaz ga itak ne bi hotela, je pač nekaj povsem drugega, če si finančno neodvisen.....
| feferon je napisal/a: | ||
|
| KARMINA je napisal/a: | ||
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremni rezanci s tartufi

Piščančja stegna z miso pasto