Delo v hoferju

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

8. sep 2009 18:15

Ognjič je napisal/a:
jancika, saj nihče ne trdi, da ni krivic in izkoriščanja... Gre le za to, da strank to nič ne briga, te zadeve zaposleni uredimo s svojimi delodajalci. Mene zelo moti, da vedno poslušam, kakšna je plača in kakšne vse krivice se godijo, ko pridem v neko našo trgovino kupit npr. majico, bluzo... Te zadeve je treba razčistit z delodajalcem, ga prijavit na inšpekcijo, predložit dokaze... Jaz pridem z namenom nakupa in izdelek pošteno plačam. Če je prodajalec ob tem še nasmejat, z veseljem zavijem tja ponovno. Naših strank prav nič ne briga, če nismo dobili plače na datum, če nam niso izplačali regresa, če nam ne odobrijo dopusta, če moramo delati nadure..., ker bodo sicer stranke odšle drugam in ne bo več treba delat niti rednega delovnega časa, niti nadur. In jaz sem do naših strank vedno prijazna, pa tudi jim nikdar ne klatim čez delodajalca. Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 08. 2009 15:30

 

Se popolnoma strinjam z Ognjičem. Saj je večina poklicev takšnih, kjer moraš biti prijazen do strank/sodelavcev, pa naj govorimo o učiteljicah, bančnih delavkah, medicinskem osebju, telefonistih itd itd. Zakaj neki so torej ravno prodajalke tiste, katerih namrgodenost moramo razumeti? Kaj pa če npr. neka medicinska sestra ali bolničarka, ki so ji pred tem sitne stranke požrle živce, vstopi v trgovino inmorda nima volje še za smehljanje prodajalki?

Seveda se tudi strinjam, da se krivice dogajajo, in to vedno pogosteje. Ampak Jancika, če že razumem tvoje znanke, da se ne upajo pritožit na ustrezno mesto, zakaj pa ti ne podaš kake prijave na inšpekcijo? Izkoriščanje in delo poln delovni čas namesto plačanih 4 ur je pač očitna goljufija, in gotovo bi  tudi delodajalci pošteno premislili, če bi bilo uradnih pritožb več.

Nasja

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

8. sep 2009 19:29

Ognjič je napisal/a:
petardica je napisal/a:
Še eno vprašanje. A ste vsi vedno nasmejani in dobre volje v službi?!! petardica
Ja, do strank vedno! Vse za ljubi kruhek, veš. Pa tudi, če ni vedno bel in s klobaso. Je pa. Lepo si nadenem nasmešek št. 13, pa z dobro voljo gre. V privatnem sektorju ni prostora za natrmuljenost, je treba kr lepo prijazen bit in se trudit za vsako stranko posebej. In bi bilo prav, da so takšni tudi državni ter občinski uslužbenci do nas podanikov, ki poskrbimo, da je tudi njihov kruhek kolkrtolk bel... Ognjič [vrtnica]
Ognjič tudi jaz sem pred strankami vedno nasmejana.Saj sem povedala da smo manjše podjetje in vsaka stranka šteje.Čez delodajalca pa tudi pri nas res ne tolčemo, ker smo srečne da imamo službo. Še primer iz Lidla.Ko sem prihitela v trgovino (V), se je sprožil alarm.Vsi so me gledali ko sedmo čudo, prileti varnostnica in me gleda, jaz pa rečem da še v trgovino nisem prišla.... No in mene kot javno osebo iz konkurenčne firme ljudje gledajo ko sedmo čudo-kaj si mislijo .... Bilo mi je nerodno, priznam.Alarm se je sprožil brez veze in ne mislit da je kdo prišel in se opravičil, ali pojasnil drugim strankam ,da nisem nič vzela.Saj tako ne moreš čez VHOD ven a ne... lp petardica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. sep 2009 20:55

Ko smo imeli referndum zaradi nedeljskega prodajalcev, se se jezila, da se je sindikat tega lotil narobe. V trgovinah so problem odnosi do delavcev, spoštovanje delavcev.

Splošno znano je, da v Sloveniji silijo delodajalci delavce v suženjsko delo, to je popolnoma brezplačno delo izmen rednega delovnega časa, kar je še zlasti razvidno pri prodajalkah. Ni planiranja izmen, ni možno načrtovati dopusta, pa ne zato, ker so izostanki. Problem je v slabi organizaciji dela.

Če prodajalci izračunajo urno postavko iz plače in ur, ki so jih dejansko morali opraviti, je razultat katastrofalen. Nadure so lahko samo izjema, vendar jih delodajalci ne plačajo, pa bi jih morali, so časovno omejene, pa jih bistveno presegajo.

Ker je dela malo, se nihče ne upa zoprstaviti, da dela brezplačno, kot suženj, ki ga še ustrahujejo z izgubo službe. Tu je tisto polje, kjer pogrešam sindikat.

V takem stanju pa mi je jasen razlog za nameh prodajalke, ki ga komaj izdavi. In v našem Hoferju turbo menjujejo prodajalke, pa je 30% brezposelnih v kategorijo od 18 do 30 let. Zakaj le ?

F r i n a

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

9. mar 2011 16:36

Kot prodajalko me najbolj moti odnos strank do nas. Toliko sem že imela takšnih primerov, da jih ne štejem več... Sploh naprimer takšne, kot so stresanje slabo volje na nas, ker ni določenega artikla, ker ni nekje cene, ker se je nekomu pač zdelo zabavno mal premikati cenovke, da ne govorim o akcijah( včasih računalnik pač ne zazna artikla) in je potem cel halo, še bi lahko naštevala pa je ena prej zelo lepo opisala občutke, ko si na drugi strani pulta.

Najbolj nesramno pa se mi zdi zmerjanje. Tega je pri nas ogromno. Zmerjali so nas s pra..., ku..., da ne govorim. Mislim tukaj, pa vidiš kje smo.

 

 

biba

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

9. mar 2011 17:06

Evo - naj pohvalim: včeraj sem bila na upravni enoti na Tobačni v Ljubljani in vsi so bili prijazni z menoj. Če se spomnim pohodov pred leti na Mačkovo, kjer je bila dobiti osebno izkaznico prava nočna mora, je tole zdaj kot wellness. Super, gospe s Tobačne! Pa seved super tudi za njihove šefe, ki so delo organizirali tako, da je ljudstvu prijazno. Biba,tako pač je, če delaš z ljudmi. Doživiš vse mogoče - ampak a se ti ne zdi čudno, da nas vedno moti odnos drugih do nas? Seveda za nobeno zmerjanje in vpitje ni opravičila, ampak, roko na srce, na obeh straneh pulta (pa ne samo trgovskega) se najdejo cvetke, da te kap. Pa ne bi zdaj o tem, da je prodajalec odgovoren, da so cene za artikle vedno jasno označene in da računalniki morajo "potegniti" tudi akcije, ne le najnovejših podražitev. Pa da ne bi samo jamrali - dajmo kdaj tudi pohvalit. Kupci ponavadi kar ne opazimo prijazne prodajalke, ker se nam zdi, da pač mora biti prijazna. Pa mislim, da si tudi ti že doživela prijazne kupce, a ne? Lep pozdrav, Sonja

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

9. mar 2011 17:19

Ja, seveda se čist strinjam da tako pač je če delaš z ljudmi. Je pa razlika, da nekateri delajo z ljudmi za 500 €, drugi pa še za enkrat ali dvakrat toliko.

Se tudi strinjam da imamo zelo prijazne stranke, nikjer nisem napisala da takšnih ni. Napisala sem samo kaj me najbolj moti. Imamo celo tako prijazne, da ti prav polepšajo dan.

Kljub vsemu, kaj kdo mora narediti, včasih zatajimo, tako mi, kot stranke, kot tehnika...

Mi je pa enkrat ena gospa rekla, da zakaj se vedno smehljam pa zakaj sem tko prijazna, je rekla: "a se midve poznava, al kaj?"

No pa sem se kljub temu smehljala naprej...

 

biba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti