Barvanje las

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

11. apr 2011 14:13

Mislim si, lase lahko pobarvam, ne morem si pa duše, ki je taka kot je in niti " špegu" mi ne pomaga, zato sem sprejela dejstvo pa tudi , če drugim zgledam stara ali zanemarjena pri vseh barvah. Moje mišljenje je, če se barvaš, moraš biti dosleden in ne z narastkom. franciska

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

11. apr 2011 15:20

franciska je napisal/a:
Mislim si, lase lahko pobarvam, ne morem si pa duše, ki je taka kot je in niti " špegu" mi ne pomaga, zato sem sprejela dejstvo pa tudi , če drugim zgledam stara ali zanemarjena pri vseh barvah. Moje mišljenje je, če se barvaš, moraš biti dosleden in ne z narastkom.

franciska

 

Sama sem začela siveti že pri dvajsetih, zdaj še nimam 30 let in sem že zelo zelo siva (kot moja mami pri 55ih, ki je ravno tako začela zgodaj siveti), kar se meni zdi absolutno prezgodaj, da bi to svojo sivino kazala. Mogoče jo bom pri 50ih.

Se strinjam, da je pri barvanju treba biti dosleden. Poznam ženske, ki so sicer čisto sive in se pobarvajo 2x, 3x na leto, to pa res zgleda zanemarjeno. Dosti bolje zgleda cela glava siva, kot pa 5cm narastka.

Jadranki pa res zelo paše

 

 

 

 

JJ

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. apr 2011 16:13

Po moje je od las in od odtenka oziroma barve odvisno, kakšen je uspeh barvanja doma. Kakšni odtenki svetlejših barv, medeni do lešnikovi recimo, zdajo biti čisto v redu tudi izpod domačih rok, kake bolj zahtevne barve, sploh rjave, rdeče, tudi črna, pa zna biti hecno.

Ker imam precej sivih las, si že več let redno barvam lase, in topri frizerju. Smo doma tudi poksušali, v obdobju, ko sem bila rdečelasa. Svakinja ima veselje s frizirianjem in osveževanje barve je bilo uspešno v več poksuih. Potem pa, tik pred eno službeno potjo v tujino, sva spet osveževali barvo in ko sem snela folijo, je ona umrla od smehs in zbežala v zgonje nadstropje, jaz pa sem kot tele zijala v ogledalo: bila sem črno-vijolična, melancana skratka. Katastrofa.

Ko se nama je to v nekaj letih zgodilo drugič, sva prenehali za veke vekomaj.

 

Hči s svojim bujnim lasiščem hodi na barvanje k frizerju, vmes pa ji barvo osvežimo doma in je tudi v redu.

 

Ni pa bolj neurejenega videza od zbledele temne barve na laseh s pet cm sivega ali kakega drugega narastka ...

 

Mamamia

 

mamamia

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

11. apr 2011 17:05

Janisjoplin Tudi sama sem začela po tridesetem letu in to takoj ob glavi, da bi se morala barvati na štirinajst dni in to mi je bilo odveč. nato sem si delala pramene, da se je sivina malo porazgubila in ni bila tako opazna. Sedaj sem babica (dokaj mlada) petih vnukov in temu primerno tudi siva. Kako pa bi zgledalo, da je babica brez sivih las. Lahko pa rečem, da je moja mama pri šestinosemdesetih imela manj sivih kot jaz pri pedesetih, očitno sem bolj po očetu. Zato bi rekla, da se kar barvaj, saj še nimaš tistih let da se nebi to šele pride. Mi je pa zelo grdo videti pobarvane moške z redkimi lasmi pobarvane v črno. Moj je siv - šarmanten. franciska

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

12. apr 2011 19:48

sama še vedno ostajam pri 10 minutni barvi, še vedno sem zadovoljna z njo, barvam se na 3 do največ 4 tedne. Je pa problem, ker te barve nimajo na mojem koncu, tako, da jo moram kupit, ko grem v LJ. zadnjič sem si zaželela malo spremembe in ker sem imela še nekaj stare zaloge sem kar zmešala1/2 ene in 1/2 druge barve in moram reči , da je ven prišla parav lepa barva.

Moram pa se "pohvaliti", da sem letos bila samo 1X pri frizerki, ostalo sem postorila sama. Kupila sem si škarje za tanšanje las in se sama popedenam.

Naj pa povem , da sem včasih hodila k frizerju na vsake 3 do 4 tedne(sem bila ostrižena zelo na kratko), zdaj pa se mi ne ljubi več sedet tam ure in ure (mogoče bom postala dolgolaska). Pravijo, da mi ta dolžina pristaja. Bomo videli. 

anitram1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti