Ali moraš sprejeti delo?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. jul 2009 19:18

Zakaj ta gospa ni vprašala na zavodu, kjer so ji nekaj priskrbeli (karkoli pač so), kaj to pomeni v kontekstu načrtovanega dopusta? Pa menda ja ne zaradi tega, da se lahko tule preštevamo na dežurne in manj dežurne sočutnice..... BTW, jaz imam zaposlitev, ampak tri tedne dopusta v komadu, da bom lahko uživala z ljudmi, ki jih imam narjaje na svetu....tega luksuza si že dlje časa nisem zmogla privoščiti. In človek, ki ga ljubim, lahko o tem tudi samo sanja. A boste do mene tudi tako sočutne? Vendelina jr.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8710

17. jul 2009 19:59

Vendi, seveda da bomo...

 

Pozdravček!

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

17. jul 2009 20:05

Odvisno od tega, kaj naj bi te tri tedne počela. Če bi malo potovala po Ameriki in nakupovala po New Yorku, širila svoja obzorja po Firencah, morda srednji Evropi ali pa raziskovala vzhodno Brazilijo - kaj vem, sočutna ne bi bila. Če bi pa te tri tedne morala k sorodnikom na kmete izkopavat krompir in pomagat pri drugih delih za hrano, ali pa če bi šla z otroci v eno počitniško prikolico svojih sorodnikov z vrečo krompirja in nekaj jušnimi kockami - ja, pol bi se mi pa smilila. Pojm dopusta, počitnic ..je tako zelo raztegljiv. Lisa

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

17. jul 2009 20:57

jagodna pita je napisal/a:
kolegica je na zavodu prijavljena in je dobila ,da mora se prijavit na neko delovno mesto do 25.7.09.ona gre pa 1.avgusta na dopust za tri tedne.kaj lahko stori?lpjagodna pita

Naj se prijavi za delovno mesto! Saj dokler prijave obravnavajo, nekaj časa traja, dokler te ne pokličejo na razgovor ... Doma (npr. sosedi, sorodniki) pa naj pošto pregledujejo in sporočijo, če bo kak odgovor.

Atina

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 932

17. jul 2009 21:06

Išče delo in boga prosi, da ga ne najde. reza

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. jul 2009 21:35

Še vedno sem prepričana, daneimenovana pupa še kako želi službo, vendar ne zna v tej situaciji ravnati. Tri tedne bo odsotna. To morda pomeni, da bo spakirala dete, plenice, ostalo baby opremo in se odpeljala k staršem na morje. Tam bodo starši prispevali za preživljanje cele družine. Tako je običajno dopustnikovanje mlade družine. Dvomim, da se bo kdo upal priznati, da tudi sicer celo leto živi na mamimi zizi in se nanjo celo življenje tudi šlepa. In da so vse dopsute financirali starši. Pa ni res, da vse (mlade) družine dopustnikujejo samo na svoje stroške.

Sama že 13 let nisem stopila v morje, niti v kak bazen. Pa vendar verjamem, da nekaterim, zlasti tistim z majhnimi otroki, dnevi, preživeti ob morju ogrejejo srce.

Glede porabe dopusta pa bom na tem mestu povedala, da je dopust pravica, ki zasnesljivo koristi obema stranema. Samo odpočiti delavci lahko dobro delajo.

Torej: prijava, nadzor nad pošto in ob srečni izbiri v dir pa domov.

F r i n a

jagodna pita  

član od: 19.2.2009

sporočila: 117

17. jul 2009 22:04

ta punca gre k tašči zelo daleč 1000 km s svojo familijo in skrbi in ji olajša malo dela tam.gre pa vsako leto za tri tedene. jagodna pita

ČRNICA  

član od: 9.7.2008

sporočila: 85

17. jul 2009 23:14

Petardica je napisala .Sramotno za našo državo je, da so nekateri na zavodu,dobijo podporo,ko pa pride služba bi se ji pa izognili.Ko sem bila jaz brez službe (6 mesecev), sem sperjela delo čistilke v javni ustanovi kjer sem dobesedno čistila "drek"!!In to samo zato da sem otroku lahko kupila kvalitetnejši jogurt-tako sem se takrat tolažila,sploh kadar so v školjko tekle solze.Vsakemu ki me vpraša kaj sem v življenju delala, povem da sem bila tudi čistilka,ni me sram tega priznat. Petardica , pod tole se pa jaz podpišem,22let delovne dobe imam,in zaradi recesije, so me premestili pisarne in sekrete pucat. IN jih pučem,kajti če bi delo odklonla bi ostala brez odpravnine in možnosti prijave na zavodu za zaposlovanje, sem dobila črno na belem.Aja pa še to, upam da tudi jaz dobim drugo delo, Petardica prosim pošlji mi na zp kje še danes zaposlujejo in od kje si, se prijavim če ni predaleč Črnica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

18. jul 2009 0:16

Dejansko stanje je naslednje.

Ko delodajalec išče kader, Zavod za zaposlovanje o možnosti zaposlitve, torej o možnosti za prijavo, razgovor, prilčetek dela, iskalca zaposlitve pisno obvesti. Delodajalec dobi seznam vseh napotenih kandidatov in po oprvaljeni prijavi, razgovoru za VSAKEGA kandidata izpolni poročilo. V posebno rubriko delodajalec vpiše, če je kandidat ravnal tako, da zaposlitve ne bi dobil. Torej, če postvalja zahteve po plači, pogoje dela, delovni čas, lahko delodajalec napiše, da se je izogibal zaposlitvi. Tako izpolnjene obrazce OBVEZNO pošlje na Zavod za zaposlovanje, ki na podlagi takega negativnega vpisa iskalca zaposlitve izbriše iz evidence brezposelnih oseb in mu prenehajo pravice.

Tak postopek pomeni, da na Zavodu za zaposlovanje ne sme biti nikogar, ki je zavrnil ustrezno zaposlitev, ki jo določi svetovalec. Upam, da imajo kontrole.

Zdi se mi, da je potrebno poudariti, da genijalni refrenti na Zavodu za zaposlovanje napotnico za prijavo, zaposlitev pošljejo z NAVADNO pošto, kar je v nasprotju z Zakonom o upravnem postopku, kjer se zahteva osebna vročitev. Včasih se tako pismo izgubi, včasih se založi v množico reklamnega gradiva, ki ga ga trpajo v naše nabiralnike. Osebno ne poznam pritožbenih postopkov ljudi, ki se niso odzvali na poziv, ki ni bil vročen na ZAKONIT način in zato ne more imeti pravnih posledic. Ko sem se o takem postopku pogovarjala z nekom z Zavoda, ki se je strinjal z mojo ugotovitvijo, vendar je zaključil, da so ti pritožbeni postopki dolgi, da brezposelni nimajo denarja za drage odvetnike !? in da se ne bojijo pritožb, kontrole pa postopka, ki traja že od devetdesetih ne kritizirajo. Tudi ne vem, kako bo Zavod dokazoval neodzivnost na SMS in e-mail, kjer se dogaja marsikaj.

Nekajkrat sem delala z iskalci zaposlitve in vam jamčim, da so njihove zgodbe tako tragične, da se mi gabijo izjave o "izkoriščevalcih, lenuhih, brezdelnežih, državnih podpirancih ( večina sploh nima nobenega prihodka iz naslova brezposelnosti). O referentih Zavoda, da o CSD ne izgubljam besed, o poniževanju delodajalcev, o norčevanju delodajalcev, pa tokrat prav nič.

Dopust neimenovane bejbe je očitno socilani korektiv, ki ji ga iz srca privoščim. Primerno službo pa tudi.

Me je pa zelo ganilo žrtvovanje Vendeline jr, za katerega upam, da je plačano več kot v višini minimalne plače. Iskreno ji želim kak dan dopusta, ki ga bo lahko porabila za zasebna opravila na kakem forumu tudi v dopoldanskem času. Ker med delom, predanim službi, za kaj takega ni časa.

 

F r i n a

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

18. jul 2009 0:47

frina je napisal/a:

Torej, če postvalja zahteve po plači, pogoje dela, delovni čas, lahko delodajalec napiše, da se je izogibal zaposlitvi. Tako izpolnjene obrazce OBVEZNO pošlje na Zavod za zaposlovanje, ki na podlagi takega negativnega vpisa iskalca zaposlitve izbriše iz evidence brezposelnih oseb in mu prenehajo pravice ... F r i n a

Ne, ne, frina... zdaj se kar pride na razgovor in se direkt pove, da je prišel po podpis. Kdo se pa upa potem ubogemu delavcu odreči njegovo prošnjo in ga prijaviti zavodu. (živim na periferiji, da ne bo kakšnih dvomov). Imam kar nekaj stika z gostinci in pri vseh je slika podobna: od napotenih oseb jih tričetrt pride po podpis, ostali pa imajo kakšne druge razloge (npr. so ta čas že dobili službo ali pa jih ni na razgovor). Če ima srečo, celo ostaneta dva kandidata, da vsaj lahko izbira. feferon

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti