Bowla s kozicami
Se pridružujem Jančkini želji po tem, da se pusti tuje pse pri miru in se jim NE prinaša hrane, sploh ne človeške. S sosedovo gospo smo imeli kar nekaj prerekanj, preden smo ji dopovedali, da z raznimi salamami ne dela nobene usluge (kuža je bil alergičen na piščanca), ravno par dni nazaj pa sem v zadnjem hipu ustavila soseda, ki je hotel pesjak stresti piščančje perutničke, ki so se po nekajdnevnem dopustu usmradile (so jih vozili kar v avtu)
.
Kar se tiče prave količine hrane za psa: odvisno je od pasme in gibanja, ki ga privoščiš psu. Temeljno pravilo je, da moraš pri psu vedno zatipati rebra, če ga potipaš. Če se mu rebra vidijo sama od sebe, je kuža presuh; če jih ne moreš zatipati, je predebel.
O tem kaj vse psi pojejo:
Živimo na vasi in imamo soseda, ki kdaj pa kdaj odvrže kako kost ali pa ostanek kosila kar na travnik za hišo. In je šel naš kuža enkrat na obisk k njemu, zadišala mu je hrana, ki je bila odvržena tam na travniku...Pa je vse veselo pojedel, zraven pa pogoltnil še strup za polže. Bil je tako zastrupljen, da je bruhal belo peno in bil popolnoma obnemogel. Smo ga peljali k veterinarju, ki nam je rekel, da je tako hudo zastrupljen, da ne ve če bo preživel, da naj pokličemo zjutraj in povprašamo kako je z njim.....to je bila tako dolga noč...no ampak naš Jakec je preživel, je pač močan kmečki pes :) Pri veterinarju je dobil 3 vrečke infuzije, 3 sem mu dala še jaz doma. Tam, kjer je bila v tačko vdeta igla za infuzijo, je imel s svetlo modrim povojem povito tačko. Pravi frajer je bil, cela vas je vedela, kaj je preživel. To se mu je zgodilo, ko je bil star 9 let, zdaj jih ima 12 in je še vedno v odlični kondiciji, le sluh ga sem pa tja malo zafrkava (mislim da sliši samo tisto kar mu paše :))
sašaKozamurnik hvala za nasvete, sedaj ne morem odgovarjat bolj na široko, ker nisem za svi+ojim računalnikom.
| p|na je napisal/a: |
| Jao, da se pušča psom hrano nevem koliko časa v posodah in se jim dajejo ostanki, pomije ipd. je totalno nesprejemljivo. Ali tako hranite otroka, če noče nečesa pojesti ali mu le prepovete desert? Sadje nikakor ni dobro za pasji organizem. Zelenjava še gre, vendar v minimalnih količinah. Za brikete pa no comment. Če še kdo ne pozna strani http://kuzki.povejnaprej.net/pogumni_mali_Vir.html , toplo priporočam. nina |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bowla s kozicami

Zvezdice alla Alfredo