Kako napisati pritožbo?

minaa  

član od: 24.2.2009

sporočila: 15

15. jan 2012 16:21

Rimljanka hvala ti na tako hitrem odgovoru. Bom si šla ogledat linke mogoče pa res najdem rešitev.

razlaga :) , ker zdravniki lahko dajo bolniško največ za en mesec je takrat prvič os.zdr. pisala komisiji za podaljšanje bolniškega-takrat so ugodili....zdaj pa ko sem dobila ponovno drug izvid od specialista s prošnjo, da mi ugodijo bolniško so mi pa zavrgli pritožbo.

11.12. se je prvič pritožila

9.1. pa drugič

Ne morem verjet kaj se dogaja, da te tako odslovijo pa se znajdi sam, če ne moreš pač boš primoran...GROZA!!

 

Hvala in lep dan želim 

minaa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. jan 2012 17:49

Imam izkušnjo z večmesečno bolniško, vključujoč to, da se je bilo treba pritožiti. Stvar gre takole: Na ZZZS po defaultu zaključujejo bolniške (in ugotovijo, da si od naslednjega meseca naprej sposoben za delo), če v tistem mesecu nimaš nobenega novega izvida ali terapije. To je očitno en ZZZS manever za "zmanjšanje stroškov". Istočasno pa vsi vemo, da prideš v enem mesecu do specialista, če imaš na napotnici oznako nujno/hitro, v nasprotnem primeru se pa stvar vleče še dlje Sama sem o sistemu zdravstva v zadnjih mesecih marsikaj razmišljala in o sistemskih zablodah pišem članek (še ni končan).

Ampak da ne skrenem s teme; ko človek dobi odločbo, v kateri piše, da je sposoben za delo in da ni primeren za toplice ali kaj podobnega, je preprosto najbolje, da najprej kakih petnajst minut psuje. Gre tako jeza hitro ven. če zna kdo za več minut kletvic, naj se javi.....Po tej kanonadi psovk je pa najbolje, da se človek umiri in se spomni naslednjih dejstev

- tisti "imenovani zdravniki" na ZZZS vas niti ne poznajo, niti nimajo želje, da bi vas spoznali. Oni so v službu za to, da bi zavod plačal čim manj  boleznin. Ker čisto vsei se pa tudi ne znajo pritožiti in grejo potem lepo polomljeni na delo (plus strah, da bodo izgubili zaposlitev je marsikoga prignal nazaj)....in ergo, če lepo zavračaš, se potem verejtno res kaj manj plača.

- To, da kdo ni šel na terapijo in je bil cel mesec doma, ker preprosto ni imel termina terapije ali pregleda, je zgodba, ki z osnovim smotrom ZZZS (plačati čim manj) nima kakšne silne povezave. To, da bi morali na ZZZS po naših zdravstvenih številkah videti, kje so v sistemu napotnice na naše ime (skratka, njihov info-sistem bi moral zadeve uparjati) in da človek v tem stoletju misli, da tale informatika deluje - to seveda ni res. Tile so, vsej informatiki v drugih sferah navkljub še bolj v širhakel sistemu

- To, da bi morali imenovani zdravniki na ZZZS vedeti, da je sistem tako počasen, da pacienta na obdelava v eneme mesecu (oziroma, da se čaka več kot ene mesec na naslednji pregled), je seveda naša naivna predpostavka. Oni tudi, če to zasebno vedo, jih to v postopkih izdelave odločb ravno ne ovira, da ne bi tega dejstva preprosto ignorirali.

 

Skratka, akceptirajte tole in ne jemljite osebno. Namesto tega se raje naučite pisati pritožbe. Če ne prej, je človeku pri pisanju pritožb na ZZZS jasno, zakaj je tako potrebno, da zna kaj koherentnega napisati in pisaanje esemesev in postov še ni literatura.

 

Vendelina jr.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

16. jan 2012 8:35

Točno tako, Vendelina, jaz imam pa še en mogoče malo zloben twist.

Po Onkološkem se valja množica takozvanih prostovoljk, mene so že nekajkrat vrgle od računalnika (je mela nekaj nujnega za napisat), njihove tragične življenske  zgodbe  pa itak poznamo vsi, ki imamo še eno ali celo dve ušesi.

Pa jih zaprosite, da vam napišejo pritožbo.

Jaz jih vsekakor bom, moj predlog bo, da  jih ali spodijo, ali pa navadijo na to, da bodo šle po oddelkih in pobirale naročila za sadje/knjige/sporočila.

Ena je moja sošolka iz gimnazije, mi je rekla, ko sem v pižami primarširala v pritličje, če želim obisk prostovoljke/prostovolkjca. Mater Cici!

Jaz znam  preklinjati v treh jezikih, pa še lepih besed se nalezem tu pa tam - recimo vedro se mi zdi zelo imenitno.

 

 

nola

minaa  

član od: 24.2.2009

sporočila: 15

16. jan 2012 9:22

Hvala vam zlate ste. Me je kar malo strah kako se bo vse to izteklo, ali bom napisala prošnjo, ki se jim bo "dopadla"?? Zdaj se spravljam pisat. Pravica pacientov je pritožuj se!!!...ampak kaj je za njih pomembno in kaj jim da mislit??

Gledam tukaj kontakte varuhovih pravih za celjsko regijo in šele ob 12h ima uradne ure (me je kar strah klicati).

VANDELINA JR.- ko bo članek dokončan bo možnost vpogleda:))..

 

Hvala še enkrat, da ste mi pripomogle in mi dale malo poguma, čeprav še rabim:)

 

Lep dan

minaa

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. jan 2012 9:59

minaa je napisal/a:

Gledam tukaj kontakte varuhovih pravih za celjsko regijo in šele ob 12h ima uradne ure (me je kar strah klicati)

minaa

 

Minaa, nikar strahu! Pri varuhu boš dobila točno tisto, kar potrebuješ za dobro pritožbo (vsaj take so bile naše izkušnje s prejšnjo mariborsko varuhinjo - pa verjamem, da njeni nasledniki drugod po Sloveniji delajo z enakim entuziazmom in razumevanjem za stiske ljudi). Z varuhom bosta pogledala tvojo dokumentacijo, odločbo, ki si jo dobila, in varuh ti bo znal razložiti, na kaj točno iz odločbe se moraš pritožiti, na kaj se sklicevati, kaj zahtevati. Zaupaj mu, ker pozna tvoje pravice in postopke, kako priti do njih. Pa - če imaš tremo - napiši si na listek čisto vsa vprašanja, ki ti pridejo na misel, da ne boš kaj pozabila. Saj veš, bolje katero stvar vprašati dvakrat kot enkrat premalo. 

Le pogum, pa dobro opravi.

Sonja

minaa  

član od: 24.2.2009

sporočila: 15

16. jan 2012 10:25

:) HVALA

No pa sem poklicala v Ljubljano in moram rečt, da je bila gospa tako prijazna, da se mi je takoj kamen zvalil z srca in sem vse pogumno:)  vprašala, kar me je zanimalo in je z veseljem svetovala čeprav mi je rekla, da ona ni za te reči in naj raje pokličem ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO IN SOCIALNO ZAVAROVANJE (svojo regijo) in tam ti še bolje svetujejo.

In je še odvisno katere stopnje je sklep od komisije. Mi je pa tudi rekla, da mi pošlje osnutek pritožbe po mailu, da bom lažje sestavila svojo...če sem pa tako smotana za to pisanje.

Tok ste prijazne,da se ukvarjate za mano, da ne vem kako naj se vam zahvalim.

Lep dan

minaa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jan 2012 10:42

 

Minaa, ne pišeš "prošnje", temveč pritožbo. Pritožba ima elemente. So navedeni že na prvi strani tega topica, pa tudi v odločbi jih imaš navedene. Skratka, pazi na rok. V naslovu pritožbe se moraš sklicevati na številko odločbe (drugače se stvar izgubi). In navedi, zoper kateri del izreka v odločbi se pritožuješ.

Vendelina jr.

minaa  

član od: 24.2.2009

sporočila: 15

16. jan 2012 13:12

grem po napotnico k os. zdravnici in se grem jutri osebno pokazat komisiji...me zanima kakšen bo odgovor glede na moje zdravstveno stanje. Vam sporočim.

minaa

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

16. jan 2012 18:37

Tudi jaz sem že pisala tako pritožbo in kar na začetku povem, da uspešno. Nisem razmišljala, če se jim bo "dopadla". Napisala sem točno tako kot je bilo, kako sem se počutila. Še moja zdravnica je bila presenečena, saj je oklevala rekoč "bova napisali" prošnjo. Nisem je čakala, ampak stvar vzela v svoje roke.

Kar je napisala Vendy še kako drži. Že zato bi človek lahko preklinjal vse po spisku, saj ko si bolan, bi moral biti miren, brez vznemirjanj, v resnici se moraš pa poleg bolečin boriti še z birokracijo.   

 

naor

minaa  

član od: 24.2.2009

sporočila: 15

17. jan 2012 7:10

Jutro;

no zdaj se počasi odpravljam osebno tja.Sem pol dobila napotnico od zdravnice.Hvala vam se pol tipkamo.

Bomo videli kaj bo.

 

Lep dan želim

minaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti