Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Imaš cel vikend časa, ker bo slabo vreme |
Nekatere pa med vikendi (ne glede na vreme) čaka veliko dela.....................dela za službo. Tako da, .........
In še mimogrede, tudi meni oznaka "farški" zveni žaljivo. Je nikoli ne uporabim.
| japaja je napisal/a: |
| drgač sem se pa na kulinariki naučila ogromno novih priprav hrane. japaja |
| Košuta je napisal/a: |
| A si je kdo od vas že kdaj rekel "joj, če bi takrat imela tako pamet kot jo mam zdej!" Tko jst razumem Vendelinine poste in v njih neizmerno uživam. Ker je pač pet korakov pred mano glede nekaterih reči, . Amen. Košuta |
Glede besede "farški": malo zoprno jo je v široki javnosti uporabljati poljudno. SSKJ o njej še vedno pravi:
farški -a -o prid. (a) 1. slabš. duhovniški: farški list; to je naredil pod farškim vplivom 2. nar., v zvezi farške kapice grm z rdečimi plodovi, ki raste po gozdovih in mejah; trdoleska
Ni se potem čuditi, če večina ne razume pomena izrazov žargona ozkega kroga ljudi tako, kot so bili menda mišljeni .
A ja, glede kilometrine: tudi sama sem jo ves čas in jo še z veseljem nabiram. Vendar v dotičnih pisanjih skorajda ne najdem česa, česar ne bi že predtem kdaj kje prebrala ali poslušala.
Hvalabogu je tukaj tudi nekaj drugih, ki jim pero sicer ne teče tako gladko, in v njihovih prispevkih ni najti poudarjanja visoke inteligence , pač pa sami po sebi kažejo na veliko modrost avtorja - jev . Tem pa vse priznanje
.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom

Domači prijatelj z orehi in čokolado