Bretonske palačinke
| matejac je napisal/a: |
Matejac, ne bodi žalostna - saj ni tako kritično - naj te potolažim: da je moja 12-letna hči sodelovala na omenjenem tekmovanju, sem izvedela šele danes, ko je zjutraj povedala, da bo v šoli eno uro dlje zaradi tega, ker pišejo "Cankarjevo". Evo, še so otroci, ki se na tekmovanje prijavijo sami, si sami priskrbijo knjigo, najejo informacije, ki jih rabijo in gredo pisat tekmovalne naloge.
Ko sem jo (predvsem zaradi tele teme) zdajle, po kosilu, vprašala, če je bilo težko, mi je ogovorila :" Eh, malo smotana knjiga pač, "wannabe" fantastika, "Somrak" bi bil 100x boljši, ampak itak nam je učiteljica že zdavnaj rekla, da jo lahko do tekmovanja vprašamo o vsem, kar nam ni jasno, tako da sploh ni blo panike."
Mateja, "ni panike" - kot bi rekla moja pupa - tvoja srebrna je SAMO TVOJA in je zato vredna toliko, kot jo ceniš!
No, torej nisem ravnala napak, ko sem vztrajala, da morata naša oba otroka prebrat knjige in sama pisat obnove, nič internetnih bližnjic. Te so sicer kdaj dobrodošle, nič ne rečem, ne morejo pa biti glavnina dela.
Hčera je od vse litarture sicer najraje brala Lady ![]()
![]()
![]()
, knjige je izbirala po sistemu, katera je najtanjša, a je eksterca po OŠ pisala maksimalno število točk. Sin, ki je knjižni molj, je bil pa manj uspešen, ampak on je sanjač.
Kdo ve, morda pa deklica, ki je nas prosila za pomoč, doma niti nima koga, ki bi ji lahko pomagal?
Mamamia
mamamia| matejac je napisal/a: |
| mamaF, bodi ponosna na svojo hči, tako se dela! In ostali, ki vam to ni všeč, spoštujem tudi vaše odločitve da naloge delate namesto otrok, vsaka stvar je za kaj dobra. Brez prepira |
Saj sem ponosna, itak! Kar se tiče njenih šolskih obveznosti in prostovoljnih udejstvovanj pa res nimam potrebe delati namesto nje.
i No ja, malo manj ponosna sem, kadar jo moram 356-krat nahruliti, da se odlepi od netloga in MSN -ja in prime v roke sesalec![]()
.... ampak, saj bi bilo že " čudno", če bi pri 12-ih komaj čakala, da jo mati nažene k gospodinjskim opravkom
(že če sodim po sebi, ki so mi te stvari nič več in nič manj kot "mus").
| Klaraa.x je napisal/a: |
| Knjiga STVAR, ki jo je napisala Marjana Moškrič mi je biLa zelo všeč, vendar nikJer nisem dobila nič podatko o teJ pisateljici. |
| minutka je napisal/a: |
| MamaF, jaz sem za to, da moja hči tekmuje za "Cankarjevo" izvedela v petek, ko se je razburjala, da knjige še videla ni. Ne vem, če je tako na vseh šolah, na naši so imeli le en izvod, ki so si ga sodelujoči "podajali" med seboj. No, naša je med "tamalimi", pa je "morala dati prednost devetarkam, pa osmarkam..."minutka |
Tale izgovor mi je pa žal čist mim. Kaj se je ne da fotokopirati? Kdo mi bo rekel, da je to kaznivo dejanje, kar po zakonu res je. Se ga pa večina ne drži. Koliko se na faksu prekopira literature, saj drugače ne bi nihče mogel študirat. Poleg tega se v tem času najde redkokdo, ki doma nima skenerja. Tako si lahko tudi doma skopiramo ali pa poskeniramo knjigo.
marelica
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bretonske palačinke

Galette z zelenjavo