Ice številka

karlinka  

član od: 1.2.2008

sporočila: 181

tema odprta - 28. mar 2009 16:53 | ogledi: 1.674 | odgovori: 1

Pred kratkim mi je znanka poslala mail, ki ga nekateri najbrž že poznate:

"Danes imamo vsi mobilne telefone s stotinami oseb/številk v imeniku? Toda razen nas nihče ne ve, katere številke pripadajo našim dragim in bližnjim.

Za trenutek si zamislimo situacijo, da smo vpleteni v nesrečo ali, da doživimo srčni napad. Ljudje, ki nam pomagajo, imajo naš mobilnik, vendar ne morejo vedeti, kako naj obvestijo naše domače. Da, v našem imeniku (in med zadnjimi klici) je na stotine imen, toda katera je prava kontaktna

oseba v primeru nesreče?

V ta namen imejmo v naših mobilnikih eno ali več telefonskih številk shranjenih (tudi) pod imenom ICE (In Case of Emergency).

V zadnjem času se je koncept "ICE" hitro prijel. Je preprost način za kontaktiranje v kritičnih okoliščinah. Ker ima mobilne telefone že večina populacije, je vse kar moramo storiti, da ime kontaktne osebe ali osebe, ki naj bo poklicana v primeru nesreče, shranimo kot "ICE" (In Case of Emergency).

Idejo je dobil zdravnik, ki je opazil, da je v primerih nesreč pogosto prisoten mobilnik ponesrečenca, toda nikoli nihče ni vedel, katero številko naj pokliče. Zato si je zamislil, da bi bila dobra ideja imeti mednarodno razpoznavno ime v ta namen. Po katastrofi v Londonu, je "East Anglican Ambulance Service" sprožila "ICE" kampanijo.

V kritični situaciji bi osebje dežurne službe/zdravniki zlahka in hitro kontakritali vaše najbližje sorodnike preko številke, shranjene kot "ICE".

Prosimo, posredujte to pismo naprej. Ne bo potrebnih veliko "Fwd"jev, da se akcija razširi. Resnično vam lahko reši življenje ali pomiri vaše najbližje. Za več kot eno kontakntno ime preprosto vnesite ICE1, ICE2, ICE3, itd.

Razširimo koncept ICE s tem, da shranimo ICE telefonsko številko v naš mobilnik še danes!

Ideja je seveda zelo, zelo dobra, problem pa rešljiv tudi tako, da v imeniku popravimo imena ene ali več oseb tako, da jih dopolnimo z navedbo sorodstvenega razmerja - napr.: Janez - soprog (večina otrok nas ima najbrž tako ali tako vnešene kot mama ali oče). To je - glede na to, da koncept pri nas (še) ni kaj prida znan, po moje še bolje. Priznam pa, da na ta problem prej sploh nisem pomislila.

Lep pozdrav!

karlinka

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

28. mar 2009 18:43

ICE

Tukaj je bilo že nekaj govora o tem

lp goga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti