Tudi jaz že lep čas iščem bio piščeke, ker jih doma pač nimamo možnost rediti. Bi jih pa šla iskat tudi v Ivančno ali pa še kam dlje:))
nemeja

Goveji golaž iz pečice
| stasafrank je napisal/a: |
| Tudi če so iz proste reje, je zelo verjetno, da jih krmijo z enako krmo kot vse druge - hormoni, gensko spremenjena soja in antibiotiki. Nočem omalovaževat, ampak že dejstvo, da zrastejo v 80 dneh .... brez komentarja. Sami se jim bolj izogibamo, ampak jih občasno vseeno 'pridobimo' tako, da v zameno za par piščancev pomagamo enemu od rejcev nakladati kamione, ko jih pelje v klavnico. Te potem doma spustimo v kokošnjak z izpustom na prosto še za vsaj en mesec, da se vsaj antibiotiki sčistijo iz sistema.... Žal nimajo vsi te možnosti. Edina preverjena zadeva je ekološka reja, vendar ne vem za nikogar... so pa eko kmetje edini, ki živali ne smejo krmiti niti z gensko spremenjeno krmo. Pa strogo so kontrolirani večkrat letno. Staša |
| cellnet je napisal/a: |
| še to: ne bi bilo boljše slediti načelu, jem malo in to izbrano, kot pa da kupujem kilograme nekvalitenega mesa, sem že pri 10ih predebel in končem pri 40ih z infarktom in raakom debelega črevesa... cellnet |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji golaž iz pečice

Evitine Jakobove pokrovače