"suhi dojenčki"

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

5. feb 2009 9:34

čebulka, tudi z domačimi zdravili oz. zelišči se ni kar za hecat, veš. V svojem postu se sprašuješ oz. ugibaš, če ima gliste in potem bi ji ti kar nekaj dala v obliki domačih zdravil za gliste... Ne gre to tako. Ti zelo verjamem, da se sekiraš, sem imela priložnsot precej od blizu gledat svojega nečaka, ki tudi ni bil ješč in je še vedno, pri 14 letih in malo, ena glista...ampak bo že psotal ta prav pob z leti... Se pa še spomnim, da se je doma prav upiral hrani, ko smo bili pa vsi skupaj in sta ga babica in njegova naj tetka (=jaz ) hecali, je pojedel toliko, da ni bilo za verjet. Je pa res, da sem mu vedno pripravila "pisan" krožnik, se pravi jedi živahnih barv in lepo aranžirano v obliki kakšnega smeška, drevesa... pa še kakšen vojak (igračka) je zraven kaj pojedel itd. skozi igro naprej. Poskusi tako (se opravičujem, če je bilo kaj takšnega že na prejšnjih straneh napisanega in vse skupaj ponavljam), morda ji bo pa bolj zanimivo.

temu mojemu nečaku so lani na sistematskem rekli, da je podhranjen in bi se moral zrediti za 7 kg. Ampak fant pravi, da ga enostavno mine tek, ko v šoli dobi tisto hrano grdo napacano na krožnik in tudi, ko mu doma mami naloži zvrhan krožnik.

Ognjič

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. feb 2009 10:37

čebulka je napisal/a:
punce hvala za nasvete. potem sem probala še keksolino in je bilo isto. potem sem ji ponudila dojko in je v petih min. zaspala.potegnila je samo parkrat. pa tudi včeraj sem ji skuhala krompir in blitvo ter pišč. meso in je isto jezik ven rinla in usta tiščala skup. edino kar je pojedla je bil 1 sadni jogurt-125g in malo manj kot 190g frutka breskev z rižem. čebulka
Jaz tule vidim naslednja podatka: 1. otrok ima rad sadne jogurte in kašice in ergo, ponudi ji to. 2.Dojenje je evidetno NE zanima, rada bi imela stik z mamico. Skratka, naj je danes točno enako kašico kot jo je včeraj. Naj najprej z guštom nekaj poje in se boš potem ukvarjala z "raznovrstnostjo" prehrane. Tudi si mislim takole, a bi ti, če bi ti eno hrano ponujali z blaznim strahom in dvomom - a ti bi tisto jedla? Jaz definitivno ne bi, bi me ves tek minil. Če otroka s takim pričakovanjem hraniš (poglej situacijo pri nečaku od Ognjiča), potem je jasno, da bo zaprl usta, kdo normalen jih pa ne bi? Ti pa svetujem, da nemudoma kupiš tisto knjigo, ki jo je svetovala mimika (Spi, dete, spi) - tam je mnogo pametnih stvari napisanih - če bi človek tehtal med internetnimi nasveti in tisto knjigo, je omenjena knjiga mnogo mnogo mnogo bolj koristna. Vendelina jr.

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

5. feb 2009 13:39

Vi bi morali videti mojo krščenko...stara je eno leto in nima 9 kg. rada je vse, razen flašk ne mara, pa jo vseeno silijo z njo. če, mene vprašate, je to brezveze. jaz bi ji raje skuhala gres ali pa mlečni riž, ampak nisem jaz njena mama, tako, da ne odločam o tem. je pa zagotovo najlažje skupi namešat tisto flaško. če otrok ne joče, ni lačno. mu je pa potrebno večkrat na dan hrano ponudit (fruhtzverge, jabolčno čežano, zelenjavno juhico...). sicer še nimam otrok, izkušenj že pa imam kar nekaj.ko sem bila stara 9 let sem dobila sestrično, na kateri sem diplomirala s hrano...in potem sem ugotovila, da ima raje "kmečko hrano".žgance in mleko še danes obožuje. pa od kolegice sinček, pri 1 letu ji ni jedu skoraj nič, ko sem ga pa jaz pazila pa skoraj vse. ne vem, mogoče sem jih zamotila s fintami (brum, brum, brum, avto bi rad v garažo, avijon čaka, da bo pristal...). ne obupat, ponudi ji košček kruha, banano ji zdrobi z vilico in primešaj piškotke ter malo mleka, ali pa v jogurt nadrobi kruh, gres sladkaj ali pa vmešaj malo čokolade... pe3ca

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

5. feb 2009 15:48

čebulka - kolegica prelisiči njen tamalo tako, da ji da v roke igračo. in ko si hoče tamala dati igračo v usta ji nekako od strani porine žlico - da vsaj nekaj spravi v njo. kaj pa če ji daš skorjo kruha ali otroški keks v roke?? ali pa kot so ti že napisale kakšno sadje v večjem kosu, da ga lahko v roke prim.e ali pa razreži na čisto male koščke in ji daj na mizo ali v posodico. Mogoče bo pa tako več sreče.

 

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

6. feb 2009 10:14

rebeka hvala za nasvet! vse to sem že poskusila a to moraš samo videti kako ko vidi žlico drži jezik ven in usta tišči skup. v roke sem ji dala žličko pa vse zaman. za piškotek pa ne vem bom poskusila se pa bojim da se ji nebi zaletelo. bom pa danes res probala dat kar zelje in žgance. moj oči tudi pravi da naj ji to dam bomo videli če bo jedla. pa hvala za nasvete res ste super punce!!!!!!!!!!!!!!!!!!! čebulka

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

6. feb 2009 10:54

Predlagam, da ji daš žgance in omakico, ki se nakuha pri zelju, samo zelje ji daj malce kasneje, ko boš videla, če ji odgovarjajo žganci. Pri nas je sin izključno samo žgance in meso z ''vodico'' iz segedina, zelje pa zbira ob krožniku.

 

marelica

gobica1402  

član od: 21.7.2007

sporočila: 472

6. feb 2009 12:57

Moj drugi sin je star 2 leti in ima 9,4 kg. Jaz vedno pri pediatru ali posvetovalnici potarnam da je suhcen in da malo poje ter da je zelo malo stvari ki bi mu šle v slast, a dobim odgovor da je zdrav, če ne izgublja na teži, če je igriv in če ima krvne teste b.p. . Res je vse to v redu, tako da me kar pomirijo, da ne razmišljam o tem.

gobica1402

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

6. feb 2009 14:51

Čebulka, otroci so različni. Nič ne pišeš, da bi sicer bilo kaj drugega narobe s tvojo malo - torej da bi veliiiiko spala, da bi jokala ali kakorkoli drugače pokazala, da ni sita. Torej verjetno je sita, pa ima pač mali želodček in še ne ne vem kako razvito črevesje, kar je za to starost normalno in ji paše pač pit tvoje mleko in to pogosto. Zakon ponudbe in povpraševanja sicer drži, vendar na tvorbo mleka vpliva tudi stres pri mami (in sicer neg.). Preverjeno v teoriji in v praksi. Torej tu ima vendy prav, da se ne sekiraj. Vem, da je to, ali je tvoj otrok zdrav, vredno sekiranja, vendar pa če je punčka živahna in zgleda zadovoljna, potem se nimaš kaj sekirat. Ni treba mali zdaj rinit vsak dan nekaj drugega, daj ji tisto, kar ima rada, če ne mara koščkov, je to pri tej starosti čisto normalno in ji pač spasiraj stvari (jaz sem jih tudi poslušala od tasta, kako se bo razvadila, pa ni tako: čez nekaj časa je sama hotela koščke in ni marala, da bi bilo vse spasirano. pa tašča ji je na vsak način hotela dat jabolčno filo (naribana jabolka) iz pite in to toliko časa, dokler ni sforsirala svojega, tamala je pa takoj potem bruhala in od takrat naprej ne tiščijo več - no, zdaj itak vse je. Dojenčki kar vejo, kaj bojo lahko dol spravili, samo poslušat jih je treba...) PS: Ronja je še zdaj na spodnji meji, pa poje ogroooooomno! Samo pač vse porabi, pa nima ravno ne vem kakega izkoristka, ma tako prebavo, da gre vse ven. Pa kaj potem? je pač bolj suha, saj sva midva tudi - kasneje ji bo to kvečjemu prav prišlo, brez skrbi;)

s o v a  

član od: 28.1.2009

sporočila: 8

6. feb 2009 15:13

Draga Čebulka! Jaz sem imela podoben problem z 3. sinom,ko sem bila že izkušena mati,res pa je da se je rodil pred 12.leti in je bilo takrat drugače,saj se pediatri vsake nekaj let spomnijo drzgačne metode hranjenja. Jaz sem problem režila z rižolinom,da se mleko okrepi in ima prijeten okus,pa tudi dojenček dobi malo zaloge za črne dni,ko dobi vročino itd.Mleko pa poskušaj menjati,dokler ne nejdeš takega,ki bo otroku všeč. Za način hranjenja pa si vzemi čas in hrani dete na žličko pa bo tudi bolje napredovalo. Lep pozdrav od Sove s o v a

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

6. feb 2009 19:43

veri punca je zelo živahna,spi pa bolj malo čez dan ene 3-4 ure ponoči pa se zbuja tako da spi pri meni da ima skoraj celo noč joško v ustih. kot sem že nekajkrat omenila punca ne mara doma spasiranega sadja-je ne morem prelisičit z ničemer-ona dobro ve kaj je frutek in kaj doma kuhano. pa vsaj to je-vem da ni nevem kako zdravo pa saj tudi jabolka ki jih kupiš so škropljena ničkolikokrat domačih žal nimamo več. pa sej do sedaj je tudi nekaj zelenjave pojedla zadnje 14 dni pa sploh nič drugega kot frutek in jogurt. sova- bom poskusila še rižolino sicer je jedla že tudi čokolino in keksolino sedaj pa kot sem že rekla nič. se še oglasim!!! čebulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti