Bretonske palačinke
No, tudi jaz mislim, da piščančjega fileja ni treba dajati v paco zato, da bi se zmehčal. Ne poznam nežnejšega in mehkejšega mesa kot je ta. Vsa umetnost je v tem, da ga na zmerni temperaturi v teflonski ponvi na obeh straneh popečete - na vsaki strani največ pet minut, če pečete zrezke. Ti so tudi najsočnejši. Večja možnost, da bo meso pusto (suho) je pri pečenju celih prsi, ker jih v strahu, da meso ne bo prepečeno, predolgo pečemo. Tu pa mogoče res prav pride termometer za meso.
Lejla13| rebecca je napisal/a: |
| osmoza, kot smo se mi ucili, je prehajanje topila skozi polprepustno membrano, z namenom da se izenaci koncentracija topljenca na eni in drugi strani. Pri soljenju gre po moje res za osmozo. |
No, namena ni, vse teče pasivno, pa koncentraciji topljenca se ne moreta izenačiti, ker taka membrana ni prepustna za topljenec, ampak sicer drži. Samo Vendi je pa o kislini govorila, ta pa nima z osmozo nič kaj opraviti.
Tudi ostala tvoja razlaga, ki tukaj ni citirana, ne drži. Celične stene ne popokajo,......stvari so precej bolj zapletene. Ampak, ker smo kuli narični forum, ne bom nadaljevala. Te pripombe le zato, da ne bi kakšna nadebudna srednješolka česa napak razumela (no, ali pa srednješolec).....
Alleluja? Po dolgem času sem se spet oglasila na dve, tri teme. Zdaj pa se definitivno ne bom več.
Lejla13| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Rimljanka, vidim, da sem se z osmozo blamirala. Kako se pa potem reče temu procesu, ko meso vpija te sestavine? In kako se reče tistemu procesu, ko se meso soli in se zaradi tega izloča voda? Vendelina jr. |
Nisi se blamirala, le zakaj? Kar zgoraj opisuješ, je posladica osmoze (posebna oblika difuzije, kjer voda prehaja, torej topilo, ne pa topljenec). Samo tisto, da ima pH kaj pri tem (torej kislo ali bazično okolje), pa res ni res. Motiti se je človeško, naučiti se nekaj novega, popraviti napake in nedoslednosti v svojem znanju pa pravzaprav intelektualni užitek. Če bi bili pa res vsevedni, bi bilo življenje pusto in dolgočasno. Se strinjaš?
| Lejla13 je napisal/a: |
Alleluja? Po dolgem času sem se spet oglasila na dve, tri teme. Zdaj pa se definitivno ne bom več. Lejla13 |
| Lejla13 je napisal/a: |
Alleluja? Po dolgem času sem se spet oglasila na dve, tri teme. Zdaj pa se definitivno ne bom več. Lejla13 |
Vanja, se opravičujem, če sva se narobe razumeli.
Sonček, tako močna čustva, zlasti do nekoga, ki ga sploh ne poznaš, ti lahko po nepotrebnem pokvarijo dan.
Lejla13Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bretonske palačinke

Indijska vegetarijanska skleda