17. nov 2010 0:15
| gianja je napisal/a: |
to pa je moje današnje kosilo iz Montijeve knjige. Super dobro.
LP
gianja |
17. nov 2010 0:15
| gianja je napisal/a: |
to pa je moje današnje kosilo iz Montijeve knjige. Super dobro.
LP
gianja |
18. nov 2010 20:54
DarkMommy,
iz knjige Montignacovi recepti in jedilniki, stran 133. :)
Še en zs imaš z linkom.
24. nov 2010 22:10
Pozdravljene, Moram rečt, da sem potrebovala kar precej časa, da sem pregledala tale vaš forum. Sem se odločila da poskusim s to metodo
26. jan 2011 11:20
Dekleta, ki ste že en čas na tej dieti mo boste verjetno lahko pomagale. Stvar je taka: z možem sva se odločila da bova spremenila naš prehranjevalni sistem in poznava kar nekaj ljudi, ki so imeli probleme s kilažo in so zdaj taki, da jih ne prepoznaš (tako moški kot ženske). Prebrala sem knjigo od A do Ž (nič nisem spustila) danes pa se odpravim v trgovino da nabavim določene sestavine, ki jih potrebuješ in glej ga zlomka, pol stvari ne najdem. Zanima me kje kupite marmelado brez sladkorja (polna polica marmelad takšnih in drugačnih, s sladk., z majn sladk., z umetnimi sladkorji- nikjer pa brez)?Saj jo lahko sama naredim, ampak sem jo hotela kupiti. Zanima me tudi ali so živila Špar Vital prava stvar za to dieto ali ve kupujeta kaj drugega?( Polnozrnate testenine,kruh,...)? Ali se lahko za zajterk je kruh namazan z margarino in marmelado ali mora biti samo marmelada? V trgovini sem videla pol kilsko škatlo z glukozo ali jo lahko uporabljam za sladkanje kakšnih jedi (marmelade,...)? To bi me zanimalo zaenkrat, če pa se še kajpojavi vas bom spet podrezala. Za odgovore v naprej hvala. mlg
27. jan 2011 23:00
Hoj,
marmelado brez sladkorja se res težko najde. Spomnim se, da sem jo enkrat kupila v enem od Intersparov. Zdaj jo raje delam sama. Edina brez sladkorja, ki mi res uspe, je slivova. V druge dodam fruktozo.
'Ustrezno' marmelado lahko najdeš tudi med Montignacovimi izdelki, vendar je nesramno draga.
Spar Vital izdelki so cenovno dostopni in večina je ok. Kar se kruha tiče, je najboljši doma pečen. Ali pa, če se ti uspe navaditi nanj, kruh iz rženega drobljenca, ali 'pumpernickel brot'. Cenovno ugoden je v DM. Tudi testenin najdeš tam vse sorte. Meni so Alnaturini izdelki všeč, čeprav najdeš med njimi tudi kakšno traparijo (ravno danes sem gledala 'prekajen' sojin tofu in med sestavinami je aroma dima).
Pravzaprav je vse odvisno od denarja, ki ga zmoreš ali hočeš zapraviti... kvalitetne izdelke najdeš v trgovinah z zdravo prehrano, a žal je cena tam precej zasoljena.
Pol kilsko škatlo z GLUKOZO? Ali fruktozo? Po tej metodi naj bi sladili s fruktozo, njen GI je le 20. Kljub temu ne pretiravajta z njo.
Za zajtrk naj ne bi kombinirala kruha z maščobo.
Če želiš, ti na zs pošljem nekakšen povzetek, s katerim si lahko precej pomagaš.
28. jan 2011 9:35
Tulka, tale povzetek bi pa imela tudi jaz na zs. Se moram spet vrniti na Montija, dva meseca sem ga zanemarila in moje počutje ni ravno najboljše (tudi +4 kg
28. jan 2011 11:27
Tulka hvala lepa za pojasnila. Malo sem po spletu iskala tole dieto in zdaj mi je že veliko bolje jasno kaj s kom paše in kaj ne. Našla pa sem tudi eno razpredelnico v kateri so stvari razložene zelo podrobno. Hvala še enkrat. mlg
28. jan 2011 20:24
Sem poslala.
Ja, jaz se v bistvu kar ves čas držim M., čeprav ne vedno do pike natančno. Ugotovila sem, da mi ustreza, pa še težave z zdravjem, ki sem jih imela prej, so se popolnoma končale, odkar se takole prehranjujem.
28. jan 2011 20:40
kupljen kruh jaz uporabljam ali wasa fiber krekerje, ali te ržene mokre kocke.
ja, ta aroma dima je top ****. tudi hoferjev dimljen sir jo ima :S
www.mojalbum.com/naredilaana
29. jan 2011 11:45
Tulka HVALA.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci la collezione na bolonjski način

Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci