5. jan 2009 21:48
Enega izmed pridelovalcev tega velikana poznam. On je seme dobil v Švici. Za mene to ni "pravi" česen, ker je njegov okus 50% čebula 50% česen. Je bolj blagega okusa, bi ga res lahko jedla kot jabolko :)
5. jan 2009 21:48
Enega izmed pridelovalcev tega velikana poznam. On je seme dobil v Švici. Za mene to ni "pravi" česen, ker je njegov okus 50% čebula 50% česen. Je bolj blagega okusa, bi ga res lahko jedla kot jabolko :)
6. jan 2009 10:28
Pravzaprav sem to sliko prilepila, ker sem prvič v življenju vidla tako velikega stroka česna ne zato, da bi se hvalila.
Zdenkica ne bo držalo, daje po pravem česnu.
lp
Anamarija
6. jan 2009 10:40
Mene pa zanima kako velika je bila cela glavica, če je že strok cel orjak . A te slikce pa nimaš, anamarija1 ? LP hedonist
6. jan 2009 11:19
Ne nimam, sem dobila le 3 stroke, bom pa povprašala naokrog, če mi posodijo glavo![]()
.
lp
Anamarija
6. jan 2009 12:44
| anamarija1 je napisal/a: |
lp Anamarija |
Pazi, da te ne bodo narobe razumeli! ![]()
![]()
![]()
![]()
Atina
6. jan 2009 12:54
Anamarija1, jaz nisem rekla, da ne daje okusa po česnu. Daje ga, vendar tisti, katerega sem jaz jedla, je imel priokus čebule. Pa sploh ni imel močne arome po česnu, res bi ga lahko jedla kot jabolko, vsaj jaz, ker je izredno (napram ostalemu) blagega okusa. Sicer je pa to stvar okusa, jaz imam rada česen z močno aromo, kakor tudi čebulo, zame sta naravni antibiotik.
6. jan 2009 17:28
Tudi jaz sem jeseni dobila strok takega česna in to ravno s Primorske. Gospa, ki mi ga je poslala, pravi da ga imajo že zelo dolgo. Zraste pa en sam strok in naokoli naredi majhne čebulice, ki so osnova za naslednje leto.
Drug veliki česen pa je kitajski enostročni česen, ki se ga je dalo kupiti tudi pri nas. Na videz ga ne ločiš takoj od običajnega večstročnega, je en strok po velikosti in obliki podoben celi glavici.
Cila
6. jan 2009 17:32
Se mi je zdelo da gre zgolj za en strok in da sploh ne naredi glavice. je pa tudi res, da večji ko je manj je oster. Pa saj tudi pregovor pravi, da je strup v majhnih flaškah, a ne !? LP hedonist
6. jan 2009 17:35
| Zdenkica je napisal/a: |
| Anamarija1, jaz nisem rekla, da ne daje okusa po česnu. Daje ga, vendar tisti, katerega sem jaz jedla, je imel priokus čebule. Pa sploh ni imel močne arome po česnu, res bi ga lahko jedla kot jabolko, vsaj jaz, ker je izredno (napram ostalemu) blagega okusa.Sicer je pa to stvar okusa, jaz imam rada česen z močno aromo, kakor tudi čebulo, zame sta naravni antibiotik. |
Oprosti, sem narobe prebrala, potem pa si kot moja kolegica
kadar cela stavba smrdi po česnu vemo, da ima angino, že 20 let si jo pozdravi s česnom, ker je alergična na antibiotike. Ne vprašaj me za recept, ker ga ne poznam, sicer, če te zanima lahko povprašam, morda pa ga nam lahko celo ti zaupaš, če si taka ljubiteljica česna...
lp
Anamarija
6. jan 2009 20:58
NP Anamarija1, glavno, da sva zdaj na relaciji. Česen za angino? Tega pa še nisem probala. Res bi bila hvaležna, če se lahko pozanimaš pri kolegici, bi te prosila, če mi pošlješ na zs, da drugih s tem ne bova utrujali. Ponavadi se ob prehladu ali nahodu nabašem čebule. In seveda vsa bajta smrdi po tem, sem kregana :))))). V izogib smradu po čebuli takoj ukrepam tako, da se nabašem še česna hahahahahhahaaa. Malo heca..... Res pa je, da mi oba zelo koristita pri teh stvareh.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani fuži s sirom in pršutom

Bolj enostavno in poceni ne gre