Ko leti perje...

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

11. dec 2008 10:57

Opozori me lahko vsak, tudi ti lidka. Ampak me še nisi, včasih mi kaj jeznega napišeš, opozorila na kaj neprimernega še nisem dobil do danes. Vsako opozorilo resno pretehtam in ukrepam, ali pa ne. Pač je končna presoja moja. Na forumu od koga drugega bo pa tudi končna presoja od koga drugega.

Tvoj komentar danes pod receptom: "Zakaj pa niste izbrisali zgornjega posta" (morda je bila kakšna beseda drugačna) mislim da nima nobene veze z receptom. Žal "zgoraj" nisem našel nič takega, kar bi bilo za brisati. (morda je kdo drug brisal).

Kdo me opozarja? Vsak me lahko. Naj ti zdaj naštevam vse članice in člane, ki me opozorijo, da gre za reklamo, zbadljivke, neprimernosti?

Vsekakor se pa strinjamo, da je tule včasih huje kot v otroškem vrtcu. Mislim dobesedno. "Mami, Mojca me vleče za kitke... Ona mi je pa radirko ukradla." 1% obiskovalcev se oglaša na tej strani, od nekdaj je tak odstotek, 99% jih uporablja storitve, ki jih nudimo. Mislite, da ima teh 99% raje, da kaj korisntega naredim za stran, ali da rešujem prepire?

Mi pa vedno istih nekaj obiskovalcev po ZS razlaga, kako je na KulSlo slabše kot je bilo in si ljudje ne upajo več pisati. Moti le to, da pišejo vedno eni in isti v imenu "vseh, ki jih ni več tukaj".

Sem suhoparn matematični človek:

Statistika: Št. sporočil v forumih leta 2007: 73048

Število sporočil v forumih leta 2008 (do zdaj): 74800

Število obiskovalcev meseca novembra 2007:  212.147

Število obiskovalcev meseca novembra 2008: 262.200

Statistike ne bom komentiral. Verjamem pa da komu ni všeč in odide. A verjamem, da jih ni večina.Očitno delamo tudi nekaj prav.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

11. dec 2008 11:32

Jernej, tu imaš še mojo podporo. Kulinarika je zame pač KULINARIČNA stran in jo tako tudi uporabljam. Teme v forumu sicer preletim (zelo v redu je, da se ti pokaže začetek besedila ob naslovu!), cele vrste tem sploh ne odprem, oglasim pa se pri nekulinaričnih temah samo izjemoma. Kulinariko spremljam praktično od začetka, čeprav sem se vpisala precej kasneje (sem se mislila že prej, pa sem imela težave, ker so bili vsi moji zaželjeni nicki že zasedeni, jaz pa nisem kapirala, zakaj ne gre!!!). Zato se spominjam tudi "viharjev" v prvih časih (v spominu mi je ostalo ime Beti). Čeprav pogledam na Kulinariko skoraj vsak dan, pa ne predstavlja zelo pomembnega dejavnika v mojem življenju in zato se zaradi nje nisem pripravljena niti kregati niti kuhati zamere niti kako drugače "delati vetra". Mislim pa, da je prav, da ohranja neko določeno kulturo razpravljanja in da se nesramnosti brišejo. Le kar še tako naprej! teta torta

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

11. dec 2008 11:39

Saj si lepo povedal. Niti enkrat. Mi pri skoraj 30 letih ne pade na pamet, da bi tožarila, isto kot si napisal o Mojci, Jernej, poglej kaj mi je nekdo rekel... Jaz sem za to, da se rešujejo zadeve pred vsemi. S čistimi kartami. lidka [sonce]

kruhy  

član od: 15.3.2007

sporočila: 310

11. dec 2008 12:37

[Povsod kjer lahko prebiraš komentarje, opaziš, da so ljudje predvsem neumni.] LP kuharica Mici[/citat] Kuharica Mici, niso vsi ljudje neumni..... kruhy

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. dec 2008 12:43

...vzameš metlo in ga pometeš. Konec debate.

 

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

11. dec 2008 12:44

[citat=--kruhy--][Povsod kjer lahko prebiraš komentarje, opaziš, da so ljudje predvsem neumni.] LP kuharica Mici[/citat] Kuharica Mici, niso vsi ljudje neumni..... kruhy[/citat] Res je, da niso vsi ljudje neumni, ampak ob tem stavku kuharice Mici je meni asociacija padla najprej na portale 24ur, rtvslo in podobno, kjer se pod članki res pojavljajo primitivni komentarji. Iz takih komentarjev pa jasno ne moreš potegniti nobene modrosti. Mogoče je kuharica Mici mislila na te komentarje, ne pa na splošno. Vsaj jaz mislim, da se da tukaj še vedno izvedeti marsikaj uporabnega, pa čeprav vedno več tem zaide v čudne vode.... matilda

kruhy  

član od: 15.3.2007

sporočila: 310

11. dec 2008 12:50

Matilda , ljudje smo zelo ma res zelo različni. Kar je zate čudno je za nekoga nekaj povsem normalnega. Zato me izjava, da smo vsi ljudje neumni moti. Samo to. Če pa je Kuharica Mici mislila drugače, pa iz njenega stavka ne uspem razbrati. kruhy

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

11. dec 2008 12:55

kruhy, potem si pa slabo prebrala. Kuharica Mici je napisala, da se kaže, da smo ljudje predvsem neumni. To nikakor ne pomeni, da so vsi neumni. Vsaj jaz tako razumem.

rimljanka - zasebno mnenje

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

11. dec 2008 12:59

kruhy je napisal/a:
Matilda , ljudje smo zelo ma res zelo različni. Kar je zate čudno je za nekoga nekaj povsem normalnega. Zato me izjava, da smo vsi ljudje neumni moti. Samo to. Če pa je Kuharica Mici mislila drugače, pa iz njenega stavka ne uspem razbrati. kruhy
Kruhy, naj bo raje kdaj kozarec napol poln, ne vedno napol prazen. matilda

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. dec 2008 13:00

Bi rekla, da glede na število aktivnih članov in predvsem upošetvajoč različnost vseh nas in seveda anonimnost, pravzaprav perja  frči malo. Včasih kaj zabrbota, včasih kaj dodobra zavre, je bil že tudi kak pošten ravs, a smo nekako šli dalje.

Skozi te ravse in prepirčke se sčasoma izkaže, kdo je komu naklonjen in kdo koga ne mara, čeprav je večinoma tako, da si včasih presenečen nad mnenjem nekoga, za katerega bi stavil, da meni enako kot ti (glede na kakšne prejšnje teme), potem pa ugotoviš, da o neki zadevi meni čisto drugače od tebe. In kaj potem? Nič. Saj ne živimo skupaj, da bi to bilo odločilno. 

Si pa skozi debate in način komuniciranja, tudi skozi slog pisanja, ustvarjamo mnenja o posameznih članih. Eni so nam bližje, druge najraje spregledamo, tretji nas puščajo ravnodušne, spet koga bi zmleli v prah. Zame je vse to normalno, dokler ne pride do žalitev, poniževanja, omalovaževanja in še česa, in to zgolj zato, ker ima nekdo drugačno mnenje od mojega.

 

Kaj je žalitev, kaj je še sprejemljiv način komuniciranja je pa že stvar debate. Nekomu je že nedolžna šala lahko žalitev, nekdo ob očitni žalitvi le zamahne z roko, nekdo težko sprejema, da kdo sploh lahko drugače misli od njega, kaj š ele, da bi to mnenje upošteval. Nekaj jih je na tem forumu, ki mojstrsko obvladajo pisanje in skozi to tudi pojasnjevanje svojih stališč, spet nekdo drug mlati okoli sebe z vsemi štirimi, ne da bi mu kdo kar koli hotel.

 

Občutljivi smo različno. Če se ti nabira malo po malo, je včasih zadnja malenkost dovolj, da te sesuje ali da eksplodiraš. In ta malenkost sama zase sploh ne bi sprožila nekih reakcij, če ne bilo še kakšnih prejšnjih "malenkosti".  Pa faktor polne lune dodajmo ...

 

Tudi sama včasih opažam kakšno pikro reakcijo, ki se mi sploh ne zdi umestna. Včasih začnem pisati nazaj, potem pa zbrišem in odmolčim, ker se mi ne ljubi drezat v nekoga, za kogar je očitno, da je vstal z levo nogo. Kdo drug ne bo odmolčal in bo povedal svoje nazaj. Tudi to se mi zdi prav, dokler ni žaljivo. Kaj pa je to žaljivo - pa smo tam.

O tem presoja Jernej in tudi rimljanka. Je treba vzeti v zakup, četudi bi sama včasih ravnala drugače. Sama se s tem ne obremenjujem, kdo drug morda se.

 

Je pa res, da tudi sama na nekatera vprašanja na forumu raje odgovorim po zasebni pošti, ker se mi ne ljubi brati mailov, ki, še preden sploh kaj napišem, kar nekako predvidevajo, kaj bom odgovorila (izkušnje iz preteklosti). In ne odgovarjam niti takrat, ko je iz zapisanega jasno, da oseba sploh ni dobro prebrala tistega, kar sem zapisala, pa se že usaja. Naj se, meni je vseeno.

 

Včasih se mi zdi prav, da kdo tudi žolčno reagira ali pokaže občutljivost. Zakaj pa ne? Vsaka stvar je za nekaj dobra in tudi iz tega se lahko kaj naučimo. Je pač tako, da se eni s tem forumom ukvarjajo več, drugi manj, enim pomeni več kot drugim. Zakaj pa ne? Še vedno je tako, da nas nihče v nič ne sili in da tu sodelujemo, ker pač tako želimo. In zato vzamemo v zakup tudi tisto, kar nam ni po volji.

 

Zdaj sem pozabila, kaj sem še hotela napisat, ampak sem itak že preveč kvačkala ... (imam čas med službo, kaj morem ...)

 

mamamia

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti