Pozdravljene, doma sušimo koščice od grenivke, pomela, kakija, rada bi poizkusila ali bo kaj uspelo.
Sedaj pa me zanima, kaj naj naredim s koščicami...naj jih že sedaj posadim v lončke ali počakam.
Hvala za nasvet, Patty
patty
Pozdravljene, doma sušimo koščice od grenivke, pomela, kakija, rada bi poizkusila ali bo kaj uspelo.
Sedaj pa me zanima, kaj naj naredim s koščicami...naj jih že sedaj posadim v lončke ali počakam.
Hvala za nasvet, Patty
patty
Če smo natančni, nič od tega niso koščice, kvečejmu peške, zanesljivo pa semena. Morda bi bilo bolje počakati še kak mesec ali dva. Lahko pa narediš kompromis in jih pol posadiš zdaj, pol pa enkrat februarja. Priporočam, da jih za nekaj ur namočiš, da malo nabreknejo, potem pa zemljo zmerno(!!!) zalivaš. Nikar jih ne imej nad radiatorjem, bi znalo biti pretoplo.
| anaeva je napisal/a: |
| ko bodo zrasle na določeno višino jih bom cepila na kakšno malo manj trnato sorto anaeva |
Najbrž si se zmotila, nanje boš cepila kakšno manj trnato, predvsem pa rodno sorto.
Glede kakija. Če so semena OK, bi morala kaliti, vsaj meni so (pred ohoho leti soicer....). Proxima, po moje kaki čisto odbro sliši, samo oni, 2naraven", ne pa te izpeljane sorte.....po meri človeka narejene, te slišijo na umetni izbor. Hej, imenitna tema, se bliža Darwinovo leto!
| proxima je napisal/a: |
| Pocakaj se malo s piljenjem, ker sem sla se malo pogooglat, pa svetujejo nekaj drugega - pred saditvijo naj bi semena hranili vsaj tri mesece v hladilniku (ne v zmrzovalniku). (podobno zvijaco priporocajo nam amaterskim vrtnarjem, ce hocemo avgusta se enkrat sejati solato iz lp,proxima |
To ni ravno za VSE rastline, veš. Se pa s tem razgradijo hormoni, ki zavirajo kalitev, abscizini. lahko kak teden ali 10 dni v zamrzovalniku...... Nekatera semena brez tega sploh ne kalijo..............ampak, dvomim, da za agrume to drži, za kaki morda, ampak, sem precej skeptična.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Indijska vegetarijanska skleda

Praženo zelje s krvavicami in krompirjem