(pre)lahka torta za ta čas?!

Mac  

član od: 2.8.2006

sporočila: 199

28. nov 2008 13:57

Hi, hi... in veš kaj Vendelina, to ponavadi pali (še sebe lahko kdaj pa kdaj prepričam ). Vem, ker nimam dobrega občutka, ko da kdo kaj na mizo in ne premore osnovne samozavesti in se že vnaprej opravičuje. Pa četudi je hrana vrhunska, se začnem spraševat, kaj ne štima?! Loni, hvala, ampak torta ni za mene, zato sem se poskušala prilagajat. Mac

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. nov 2008 14:33

Mac, ampak vseeno, torto boš naredila ti in vzeti ej treba v zakup, da ima vsaka torta noto tistega, ki jo je naredil, ne glede na recept, meni po istem receptu nikoli ne rata točno ista zadeva. IN da je praktično vsaka domača torta boljša od kupljene. Vsaj zame. Sama sicer ne maram čokoladnih, kar pa ne pomeni, da je ne bi bila vesela.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. nov 2008 14:37

Aja, pa še tole. Imela sem eno malo bolj tečno sodelavko, ki je vedno naredila packarijo, ker kvazi ni jedla nič mlečnega. Pa je sir vlačila s pice in kupčkala, kreme iz tort in peciv... Skratka, meni je bilo zraven kar slabo. Sem zanalašč naredila za svoj rojstni dan eno cheesecake iz baze in sem ji bila pripravljena dotični kos tudi kam zabrisati, pa je prišla ženska k pameti in je torto zavrnila. Resnično, še naš Matic pri 15ih mesecih ne naredi take packarije.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. nov 2008 14:53

Loni, sama sem imela izkušnjo z osebo, ki je tam nekje pri tridesetih malo iskala sebe in je potem našla alergije. In je bila kar naenkrat alergična na vse: oreščke, jagode, mleko, kislo, sladko, čokolado,....ni-da-ni In je bila potem kake tri leta alergična. Kadakoli ni bila v središču pozornosti, je povedala kakšno o svoji alergiji..Ko smo se infotov o alergijah rahlo naveličali, so prišle na vrsto zgodbe o neuspešnih poskusih odpravljanja alergij in kako da antihistaminiki ne primejo. Potem smo se pa malo naveličali tudi to poslušati. In smo nehali. Zadnje dve leti nima alergij, ima pa partnerja in zdaj pripoveduje o njemu. Toliko kot je prej o svojih alergijah. Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

28. nov 2008 19:06

Če bo tale punca resno nadaljevala, bo kmalu tudi partner kasiral kakšno alergijo....tako, da ga bo v svet odneslo in bo morala iskati nove "žrtve" za svoje probleme. Joj, kako grejo meni na živce ljudje, ki znajo vso okolico okupirati z enim svojim problemom. Se spomnim časa, ko je Montignacova dieta prišla k nam, ene par oseb ni moglo, da ne bi pri vsakem skupnem kosilu komentiralo "totalno zgrešenih kombinacij" na krožnikih so-jedcev. Da te ja vse mine. Pa toksini v školjkah, pa nasičene maščobe, pa nemastni jogurti.......se je našel enkrat v študentskih časih en nadobuden vegan, ki z nami ni jedel(pa to sploh ni problem, če nam ne bi prej eno uro predaval o "prav" in "narobe") polnozrnatega kruha, ker je imel informacije iz prve roke, da ga v tisti pekarni pred peko premažejo z mlekom....in ....je ostal lačen. V glavnem, Mac, jaz si prav zlahka predstavljam tole tvojo torto, mislim, da bi mi bila, glede na sestavine zelo všeč. Če pa si še vedno v skrbeh, da bo za obdarovanca premalo "žmohtna", predlagaj zraven res kakšno polivko ali pa morda moskarponejevo-kavno kremo, ki jo lepo nabrizgaš po krožniku (čeprav, glede na jogurt v torti morda ne bo ravno sedlo skupaj). Lidka obvlada eno super moskarponejevo-kapučino kremo, vprašaj njo za nasvet, če te bo zamikalo. mamaF - Mojca

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

28. nov 2008 19:38

Loni je napisal/a:

Predvidevam, da si jo spekla za svoj rojstni dan. Najbolj važno pri vsem je, da JE torta všeč tebi, saj gre za TVOJ praznik in gostje ne morejo pričakovati, da boš npr. naredila Sacherico samo zato, ker jo ima tale in oni  rad. Sama si naredim torto po mojem okusu (se pravi absolutno nič čokoladnega), pa se še nikoli nihče ni pritožil, da je bila pre-karkoli. Ko pečem za ostale, se prilagajam njihovim željam.

Nič čokoladnega???

Ne bi bila za skupaj. Ali pač, bi vse čoko ostalo zame.

strippy

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. nov 2008 21:13

No, saj ni tako hudo, na temno čokolado sem usekana, samo torte imam pa raje bele, lahko tudi v kombinaciji s temnimi niansami. Glavno, da je nekje med sestavinami mascarpone ali skuta, skratka nekaj mlečnega, pa ne preveč smetane.

Volkica  

član od: 18.6.2008

sporočila: 59

29. nov 2008 1:43

Mac, glede na opis bi bila tvoja torta perfektna zame - si predstavljam okus. Jaz ji kaj dosti niti ne bi dodajala, če pa že, bi razmišljala v smeri kake kombinacije kava + čokolada ali pa morda karamela za preliv ... Volkica

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

29. nov 2008 13:34

Tudi meni bi bila definitvino všeč - bi pa jaz dodala zraven kosa torte kakšne tri žlice spasiranih ( ali pa tudi ne ) malin - bel krožnik, rjavo bela torta in rdeča sladkokiselkasta polivka zraven - mmmmm vanjatajnsek

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

29. nov 2008 13:35

Čuj, kakšen je pa recept za torto - a je v naši bazi? lp, vanjatajnsek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti