Pečen riž z zelenjavo
Teka, nisem ravno v tropih ( zasavje ), pri meni ene solate že gredo v cvet, grah sem že čist pobral, bob kot stročje jem tudi že en čas, krompir tudi enih petnajst dni, čebula je tudi že velika...........
ežojIz knjige zelenjavni vrt:
Pobiranje pridelka
Od julija do septembra. Glavice porežemoko so pokončne, toda še vedno mlade in nežne, in ko so luske še tesno ob glavici. Najprej bo zrelosrednji pokončni cvet. Če želimo vzgojiti zelo velik končni cvet, porežemo vse stranske, ko imajo v premeru največ 2 cm. Te lahko jemo cele in so še bolj okusni.
ežoj
Ti je sicer že Ežoj lepo povedal, dodala bi le, da odreži tudi steblo do stranskega lista, če ga olupiš je prav tako užitno in okusno kot cvet. Stranskih pa jaz nikoli ne režem proč, jih pustim da zrastejo do normalne velikosti in potem pripravim kot tiste na centralnem listu.
Če bi rada jedla cele artičoke, si posadi nekaj sadik tako imenovane istrske divje sorte, ta nastavi ogromno popkov, ki jih obtrguješ ko so še majhni in pripraviš kar cele.
Kar se tiče sezone obiranja, je pri nas v glavnem že mimo, verjetno pa se zna na celini zavleči do jeseni.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečen riž z zelenjavo

Cvetačna juha s popečenim kruhom