12. jul 2024 12:22
![]()
![]()
se mi je kar zdelo, da bo škodilo zemlji, hvala obema, ne bova več solila, samo enkrat.![]()
Sporočilo je spremenil(a) johana dne 12. jul 2024 18:31
12. jul 2024 12:22
![]()
![]()
se mi je kar zdelo, da bo škodilo zemlji, hvala obema, ne bova več solila, samo enkrat.![]()
Sporočilo je spremenil(a) johana dne 12. jul 2024 18:31
15. nov 2024 14:13
Rimljanka. Ker si vedno dobra idej in tudi znanja, bi te prosila za nasvet. Kako naj se rešim polžev v kompostniku na čimbolj naraven način? Hvala.
15. nov 2024 15:16
Pobiranje. Morda tako, da nastaviš vabe, kar pač imajo radi, da jih "koncentriraš" in lažje pobereš. Saj v globini jih ne bo, bi rekla. Zdaj bo zanje premrzlo, to bo, predvidevam, spomladi aktualno. Imaš rdeče špansje lazarje?
15. nov 2024 22:08
Vse živo. Rdeče, črne in sivo-črne lazarje.
31. avg 2025 12:48
Rabim pomoč! Ali kdo ve, kako z vrta pregnati nadležno enoletno latovko, (tako sem prebrala ime ob fotografiji). To je trava, torej ozkolistni plevel, ki naredi velike rozete in ima veliko drobnega semena na viličasto razraščeni bilki.
Ne vem po kakšnem naključju je zrasla ravno tam, kjer bi morala biti na novo posejana trava. Saj je vmes tudi lepa trava, a jo latovka izpidriva. Zaenkrat jo plevem, a je to Sizifovo delo. Ne upam je pokositi, ker jo bo rotacijska kosilnica samo še bolj zasejala.
Sporočilo je spremenil(a) katrin11 dne 31. avg 2025 12:50
31. avg 2025 15:06
Ti bi rada spravila travo iz trave? Težka bo. No, edino nož in izrezovanje. Ampak, saj, če jo pokosiš, preden zacveti IN tvori semena, se ne bo razsejala. Sicer pa, zakaj bi jo sploh preganjala?
31. avg 2025 21:01
Ta trava je invazivka, zamori vse okrog sebe in bognedaj da ti pride na gredo.
17. sep 2025 12:07
Prosim za nasvet: listi blitve se mi sušijo in nato ovene še steblo. Kaj je narobe?
Vnaprej hvala.
24. sep 2025 11:56
Na daljavo po opisu sklepam, da listi ne dobijo hrane in vode. Rastline hrano dobijo z vlago. Mogoče ni dovolj zalito ali pa je nekaj spodaj pojedlo koreninice. Če si po temle dežju rastline, v dobro pognojeni gredi, ne hodo opomogle, imaš "podtalnega" škodljivca.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo

Jabolčna torta