Škotske mesne kroglice s pivsko omako
| magnolija je napisal/a: |
| Mogoče bi pa uvedli sistem, kot ga imajo na Kubi, kjer se je kaznivo peljati sam v avtu. Tako ljudje brez avta stojijo ob cesti, vozniki pa morajo vsakemu ustavit, dokler ni avto poln. Če te dobi policija in si sam v avtu plačaš kazen (vsaj tako so mo razložili prijatelji, ki so bili tam na potovanju, upam, da me niso nategnili). Jaz bi zagotovo z veseljem vstavljala luštnim tipčkom, npr. tistim iz rubrike o čokoladicah in pa babam iz kulinarike (razpoznavni znak bi bil plavi predpasnik z motivi različnih kroglic:) Živel Fiidel!!! magnolija |
MamaF, tole ameriško iznajdbo bi jaz takoj presadila v Slovenijo.
Naše naselje je precej oddaljeno od prometnih povezav pa se komaj kdaj znamo zmeniti, da kdo pobere še otroke soseda, znanca. Ne, raje vsak svojega sam vozi v 4 km oddaljen vrtec ali šolo ali na avtobus. Pa ne bi bilo treba drugega, kot par prijaznih besed in ščepec širokosrčnosti.
CilaIn kaj se zgodi, ko ima potem tak prijazen prevoznik v Ameriki prometno nesrečo in ga poškodovanec (ki je bil prijazno in zastonj vzet v avto) toži za prestane bolečine, stres,....pa gre tožba v milijone USD?
Čisto resno vprašam. Koliko pa smo/so pri nas zavarovani štoparji in oni, ki jih pobirajo? Mislim, če se zgodi kaj takega....
rimljanka - zasebno mnenje
Rimljanka, ko sem bila študentka, sem plačala zavarovanje za avtoštoparje. Takrat je bilo to popularno, enkrat me je celo voznik vprašal, če imam izkaznico (zavarovanja), ker sicer me ne bo peljal. Pojma nimam, če to še obstaja. Spomnim se, da je nekdo vozil s sabo obrazce za avtoštoparje, ki so jih morali podpisati - nekaj o tem, da se z njim vozijo na svojo odgovornosti in da ga v primeru prometne nesreče ne bodo tožili. Neka študentka je to podpisala, pa sta imela nesrečo, in ga je vseeno tožila. Tako da zavarovanja za voznike, ki pobirajo avtoštoparje, ni (kolikor vem).
| rimljanka je napisal/a: |
In kaj se zgodi, ko ima potem tak prijazen prevoznik v Ameriki prometno nesrečo in ga poškodovanec (ki je bil prijazno in zastonj vzet v avto) toži za prestane bolečine, stres,....pa gre tožba v milijone USD? Čisto resno vprašam. Koliko pa smo/so pri nas zavarovani štoparji in oni, ki jih pobirajo? Mislim, če se zgodi kaj takega.... [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 13. nov 2008 14:02:14 |
Zaenkrat nobena zavarovalnica ne ponuja zavarovanja proti civilni tožbi. Če povzročiš nesrečo, te lahko oškodovanci tožijo, pa naj bodo v drugem vozilu ali pa sopotniki. Vem iz prve roke, ker je moža na obravnavi sodnik vprašal, če namerava povzročitelja sodno preganjati. Sicer ga ni tožil, bi si pa model zaslužil kaj več kot le denarno kazen 50€ v dobrodelne namene, saj se niti pozanimal ni, kakšne poškodbe je utrpel motorist, ki ga je valjal pod tovornjakom, kaj šele, da bi ga obiskal...žal mi je le, da ga nisem vsaj jaz pošteno nazijala, ko sem bila še v pravem razpoloženju![]()
Mogoče ga pa še bom![]()
Jaz štoparjev ne pobiram...ko sem včasih mimogrede ujela "nedeljsko oko" Marjana Jermana, sem videla, zaradi kakšnih neumnosti se ljudje tožijo... Pa še avta mi neznanci ne umažejo ker ga ne pucam prav rada
.
LP, V.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Škotske mesne kroglice s pivsko omako

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom