Spoznavna večerja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. nov 2008 19:24

 

" S fantom sva se vselila v skupno stanovanje. V goste sva povaila njegove in moje starše. Ob tej priložnosti bi rada skuhala za vse skupaj tudi kosilo, zato prosim za nasvet, kaj naj pripravim. Ob pripravi kosila se bomo družili in ga tudi , upam vsaj, v prijetnem vzdušju najinega skupnega doma tudi použili."

 

Eto, takole sem jaz razumela vprašanje.

 

In kaj naj rečem tistemu, ki je pošilja v gostilno, ki jih mogoče niti ne poznam, mogoče starši ne marajo gostilniškega vzdušja in hrane, da ne omenjam, da je treba tam hrano preplačati ?  

 

 

 

 

F r i n a

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

4. nov 2008 20:01

Frina, sama nisem razmišljala v smeri tvojega prvega stavka. Kaj češ, slabo berem med vrsticami ( in to mi večkrat narobe hodi). Vsekakor to zadevo bistveno spremeni. Saj ne gre vabit na praznovanje skupne vselitve v gostilno. Se strinjam s tabo! minutka

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

5. nov 2008 9:50

Sicer pa lahko vprašaš fanta, če bo slučajno vedel (ali pa če že tako dobro poznaš njegove starše), katere so njihove najljubše jedi: so nori na morsko hrano, obožujejo lazanje, testenine... Jaz sem tašči in tastu prvič naredila vse iz njenih krajev in je bila tako ganjena, da je kar solzne učke dobila (sem naredila domače idrijske žlikrofe in bakalco) - torej, mislim, da ni bil glaven okus, ampak to, da je vedela, da sem se potrudila prav zanjo. naslednjič sem naredila vse zanj - morsko - od domače ribje juhe naprej... Za svoje starše pa tako veš - in potem narediš za vsakega eno jed, ki jo ima najrajši (pri tem pa seveda paziš, da so kombinacije kolikortoliko usklajene)...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti