Brownie z marelicami
| anaeva je napisal/a: |
| ali si mogoče pomislila,da je krivda tudi na šoli,pri učitelju mojega smo pri enem predmetu prav prosili naj se uči seveda interesa ni pokazal ne na prošnje ne na grožnje letos imajo za isti predmet drugega učitelja in razlika je očitna matematiko prav vsrkava vase anaeva |
Ja, anaeva, a se ti malo hecaš? Na celi črti, kake 12 predmetov, najbrž (skoraj) toliko učiteljev/učiteljic. Seveda, krivi so oni, ne on, ki se mu nič ne da. Tu kar povsem pritrdim tulki. Učenje je njegova odgovornost, ne odgovornost staršev.
Saj, najti srednjo pot, nikakor ni lahko. Pričakovati preveč je napak, pričakovati premalo (od otrok, se razume) pa najbrž še bolj napak.
Z zelo slabim uspehom, brez delovnih navad pa je pot naprej na srednjo šolo (vsaj na marsikatero) omejena, če pa že uspe, pa je tam spet enako. In spet je nov krog krivcev.....kriv.
| ežoj je napisal/a: | ||
Ma kakšna strokovna pomoč neki, kakšni pogovori. A niste slišali, da je šiba iz raja prišla. ( pa ne v luft skakat zaradi mojih modernih prijemov ). ežoj |
anitram1, kot da bi svojega gledala. No, zdaj je študent, tako da je konec srečen.
Mi od osnovne šole naprej nismo našli načina, kako ga motivirati za učenje. Dobro, osnovno šolo je končal z odliko, a komaj, in z nikakršnimi delovnimi navadami šel na gimnazijo. Ne na željeno, ker je bilo premalo pik, a mulc je potem po dveh letnikih presedlal na željeno gimnazijo, ocene so šle v istem letniku navzgor. Seveda se je skozi gimnazijo sprehodil z ocenami od dve do štiri, a z dvojke ni niti enkrat zdrsnil na enko (česar sem se jaz nenehno bala), kar je bil čudež, glede na to, da ga za pisalno mizo nismo videli niti enkrat.
Kakšni so fantje kaže tudi podatek, da je dan, preden so v OŠ pisali eksterce iz matematike, šel na en avto šov in tam prebil ves popoldan....
Niso pomagala prepričevanja, da s 400 evri plače ne bo preživel, kar ga čaka, če se ne bo učil. Premajhni so, da bi to dojeli, ta podatek jim pride prav tisti trenutek, ko sami prvič delajo za denar in vidijo, koliko morajo delati za štiri evre na uro in kako hitro potem ta denar gre...(tudi to šolo smo dali skozi).
Sama oceni, ali so strokovnjaki, ki ti lahko pomagajo, na šoli, ali jih moraš iskati drugje. Morda začneš na šoli, fanta navsezadnje poznajo in se boste vsaj začeli pogovarjati o problemu, potem pa skupaj našli pot naprej.
Morda še misel, ki jo ima ena psihologinja na neki šoli zapisano na lepaku na steni (ni sicer čisto za to temo, pa vendarle):
Ljubi me najbolj takrat, ko to najmanj zaslužim, ker takrat to najbolj potrebujem.
Mamamia
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Brownie z marelicami

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada