Na pomoč!!!
E *ebiga, dear Vendy ( kot bi rekel en dober jadin prijatelj ), a se ti ne zdi, da si mal žaljiva, da me pred vesoljnim kulinaričnim občestvom razglasiš za kocko? A tvoje poznavanje geometrije ne vključuje kakšnih bolj sofisticiranih teles?
ežojnola, kod se pa potepaš, da so ti šumniki ušli? Te imam mejčken na sumu, da uživaš...
Ostali: se oproščam za smetenje teme.
Ognjič| piškotek je napisal/a: |
| Ok, res je mogoče malo mlad... pišem pa iz lastne izkušnje - v prvem letniku srednje (gimnazije) smo imeli obvezno prakso v gozdarski firimi - sredi maja smo sadili smrečice (ročno), na soncu, v blatu, po osem ur na njivah. In to zastonj, za sendvič in sok. Takrat sem si rekla, da bom že gledala, da bom kaj drugega v življenju lahko delala... Irena |
rebecca,
pogovarjamo se o vzgojnih ukrepih, vsa patologija in psihopatologija so izključeni. Otrok ne sme dobit udarec zaradi tega, ker imamo slab dan, pa je ravno takrat prišel mim. Kaznujejo izključno le starši in oni določajo meje, in primerjati ukrepe s rezultati. Če ta vzgojni ukrep ne zaleže, pol je nadaljnje "tepenje" že patološka zadeva.
Tole vzgoja ko praviš mož/žena, te ne razumem: ženo vzameš že vzgojeno, če ni je ne vzameš. Prevzgajanje je bolj ženska domena: ona bo že moža naučia reda ( recimo da lula sede
).
Pretepi s sosedi je že domena ameriške kulture: oni gostilniške pretepe in sosedsle pretepe obravnavajo kot zgodovino ( vidi : obračun pri OK koralu ).
Glede tvojega zadnjega odstavka: namen vzgoje je, da se vzgoji samostojna osebnost, ki bo znala najti svoje mesto v svetu, ki bo znala procenit situacijo in ustrezno reagirat po lastnih zmožnostih. ( madona, danes imam namen spečt nekaj sladkega, jaz pa z enim prstom klofam po računalniku ). Starši naj bi vzdojili predvsen osebo, ki bo znala najti srečo. ( napisal sem najti, ne iskati ).
Pa še jaz osebno ( moja dobra prijateljica Vendi, pravi, da s pisanjem razkrivamo, tudi tisto kar ne bi radi, to je že res pri tistih, ki kaj skrivajo, jaz pa nimam teh skrbi, vse lahko povem, nič ne skrivam ): v času in mestu mojega odraščanja odnos do tepenja otrok je bil drugačen kot danes. Jaz nisem bil nič bolj tepen kot moji prijatelji ( raje manj, ker sem vzgojil starše, da so videli da od tega ni haska, se ne splača ). Sina sem, recimo parkrat čez rit ko si je to res prislužil ( več ni bilo treba, je zaleglo, zato, ker je šiba iz raja prišla ), hčerko sem udaril le enkrat, ko mi le vrgla škarje v glavo ( in zgrešila, pa je nisem udaril zaradi tega ker je zgrešila, ampak ker je vrgla
), pa če pogledam za nazaj, morda ne bi bilo slabo, če bi jih " fasala " še parkrat. Žena je ravnala podobno.
| Ognjič je napisal/a: |
nola, kod se pa potepaš, da so ti šumniki ušli? Te imam mejčken na sumu, da uživaš... Ostali: se oproščam za smetenje teme. Ognjič |
Sanjaj z mano, ja.
Pobiramo olive, letos malo prej, pomaga tudi mularija, ampak saj veš, hodijo vsakih pet minut na pogovore s svojimi najljubšimi (ne vem zakaj jih niso povabili zraven, mogoče niso prebrali nasvetov o taščah) in potem mi vse spremenijo - no sedaj je v redu, ampak sem morala dosti kričat.
Imam pa že od včeraj kar vklopljeno Kulinariko in je zdaj že prepozno - visijo vsi od Jerneja (10) do Ornelle (92) gor.
Pa via tradicija, gledajo tiste nore torte od stane.r pa od jade in se samo sliši: krostata, ke ? Ma tulku zmotjena ni, je res?
Ne vem no, mogoče je pa moment za umik.
nola| nola je napisal/a: |
| krostata, ke ? Ma tulku zmotjena ni, je res? nola |
Ma več ku tulku ne, je res?
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Rižek s piščancem in zelenjavo

Bujta repa