Kaj danes delamo?

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

5. apr 2013 17:03

Žal me je doletel tisti čas, ki ga bi marsikdo najraje izbrisal iz svojih dni. V sredo je, zelo nepričakovano zaspala moja mami. Še zgodaj zjutraj sva govorili, zvečer pa je ni bilo več. Hvalabogu je odšla v kraj brez bolečine in trpljenja. In vem, da jo bodo sedaj čuvali angeli.

No tako že nekaj dni urejamo, vse stvari povezane z pogrebnimi stvarmi.

 

Da se malo raztresem in odmislim vse skupaj, sem morala pogledati tudi tu, kaj se kaj dogaja.

Drugače pa vse po starem, še vedno v iskanju službe, čeprav že nekaj dni neaktivno.

Želim vam lepe in upam, da tudi sončne dni.

kriznana

Binko83  

član od: 18.3.2011

sporočila: 92

5. apr 2013 17:29

Moje sožalje, kriznana.

 

Pri meni je danes "just another day". Uživam ...

Binko83

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

5. apr 2013 17:29

Kriznana, moje sožalje

Upam, da še dolgo ne bom občutila te bolečine ob izgubi staršev, čeprav je ati že nekaj časa zelo slab, ampak saj bo, je treba pozitivno razmišljat. Pa sploh si ne upam pomislit na to, da enkrat ne bo več naše drage mami. Ampak pravijo, da je smrt del življenja in vsi gremo po tej poti. Samo kaj ko je to lažje napisat in prebrat, doživet pa zelo hudo.

angie :)

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15223

5. apr 2013 19:20

Kriznana, iskreno sožalje. Saj ni besed, ko si že sama na dnu in te doleti še takšna žalost. Želim ti veliko moči in upanja za prihodnost. Vem, da bo žalost še dolgo časa v tvojem srcu, vendar poskusi zbrati energijo, da boš sčasoma naredila tudi kaj zase. Ostala bo velika praznina, ki bo huda, zato drži se.  Veš, le čas bo ozdravil rane...Mi pa smo tudi tu, da ti prisluhnemo ...

Meni je tudi nepričakovano umrl oče pri  60 ih.Bilo je zelo hudo. Vendar sem vso energijo takrat vložila v delo, da sem preživela bolečino. Je pa trajalo dve leti, da sem lažje zadihala in nehala jokat ob vsaki misli nanj. K sreči imam še mamo, mojo zlato mami in se ne predstavljam, da bi kar odšla. Vsaj še ne zdaj....Dedkov in babic pa že dolgo nimam več.

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15223

6. apr 2013 16:36

Midva z sinom sva bila na urgenci, kuhava vročino, dobila sva zdravila, se crkljava.....mož pa je danes skuhal kosilo......Pojedla sva zelo malo, ampak sladkemu pa se ne moreva upreti...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

6. apr 2013 19:09

A kar oba sta zbolela?

jade

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15223

7. apr 2013 10:46

Lahko bi rekla družinski paket....

Ja, najprej je hudo zbolel mož in okužila sva se oba. Vsak dan je bilo samo slabše. Zdaj lepo počivava, mož pa naju crklja. Tokrat ne gre drugače, ker sicer rada skačem okoli štedilnika. 

Včeraj sva se sladkala z smoothijem ( zmrznjene jagode, maline, ananas, pomarančni sok, malo javorjeva sirupa) njami...bil je zeloosvežilen in tudi nasiten. 

Danes pa se pustiva presenetiti. Diši nama sladoled...Za kosilo pa obvezno juhica...



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 07. 2013 10:47

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

7. apr 2013 10:57

Danes upam da dan brez dežja da greva popoldan s sinkotom na zrak, oba ga nujno potrebujeva.

testeninca

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

7. apr 2013 19:26

Kriznana,tebi in tvojim želim iskreno sožalje Ne predstavljam si teže, ki ti leže na dušo, ko ti umre mami, a verjamem da je zelo hudo. Vam želim, da boste zmogli prebrodit do takrat, ko bo vsaj malo lažje.

 

Včeraj  vstala z budilko malo čez 7 (zame zgodaj!), z namenom da grem na čistilno akcijo. Na zbirnem mestu pa listek, da je zaradi slabega vremena prestavljena   Ker sem bila ravno že za akcijo in zunaj, sem šla pa po čemaž. In je bilo prav super. Preostanek dopoldneva sem potem na počasi pospravljala, malo lenarila. Po kosilu sva šla v šoping za špecerijo itd. Vsakič sproti sklenem, da bom od zdaj hodila v večje nakupe sama, ker rada naredim to v svojem tempu in še kaj vmes pregledam, fantu se pa tako mudi, da mu je potem seveda muka  Zvečer sem pogledala pa en simpatičen film o Beatrix Potter.

 

Danes sva lenarila v postelji do 11 , sicer bi pri takem vremenu pred televizijo, tako da v končni fazi čisto vseeno. Samo da je bilo pod kovtrom bolj fletno in nisva buljila v ekran, temveč sva čvekala in se crkljala in smejala. Vsaj za nekaj je to turobno vreme fino. Skromen zajtrk in kosilo ob še kar sprejemljivem času, potem sva šla na bližnji grad, vmes sem nabrala nekaj pljučnika in trobentic in vijolic za čaj. Ravno se je speklo marmornato pecivo z višnjami, vmes pa si na prenosniku delam varnostne kopije na zunanji disk, ker imam v službi obljubljen nov.

 

Jutri pa avto na servis in menjava jermena

rag_doll

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

8. apr 2013 7:41

rag_doll: Perfektno preživet dan! Všeč mi je tisto o carklanju, pohodu, marmornem kolaču...Še predobro se spomnim svojega časa z bivšo....

Za vikend (kot že veste) sem bil pri starših, saj sta me povabla MAMAN in PAPAN, da me poredita + moral sem "gor" da nabavim novo kilco TETKE SKUTE. Kilco? Pa kaj še! Na podeželju ne poznajo vage. Vse na "OKO" in ko sem enkrat preveril težo, je zneslo kar kilco in pol za tistih borih par goldinarjev. Mljek je pa prav tako super.
Pa še praktična je bila pot na Tinje, saj sta v soboto prišla na kofetkanje in potico MAJOR in njegova žena, s čimer sem imel org. prevoz v Mb.
V petek z maman gor, v soboto zvečer dol.
Vmes pa drva, film, kuhanje, peka, prebiranje knjige, čvekanje...

V petek sem sicer mislil da bom na Tinju okoli 15te ure, a ko je mama povedala plan sem že videl kako bom lahko vesel ako nama uspe odvržti sidro do POROČIL. 
Einkauf in laufanje po nakupovalnih centrih (testenine tu, fižola tam, cvetača spet drugje, vampi pa ponovno tu. Hihi) nabiranje zelenjave/sadja, nato pa v NORMANA podpisat kredit in se dogovorit za dostavo sedežne garniture. No, vsaj CD PREDVAJALNIK sva lahko takoj vzela. Že inštaliran in krasi polico nad TVjem v omari stari 100+ let (skrbno restavrirana od mojega PAPIJA)
Po koncu einkaufov sem bil zbit do onemoglosti. Mater te to izpije. Sem že pozabil, kako je to bilo, ko sem še z bivšo po SEIERSBERGU kolovratil...Veliko bolj naporno je bilo 3urno šopingiranje, kot pa cel dan v steni sredi božanskih Savinjskih Alp.
Pripravil sem si posteljo, večerjo (mmm umešan jajček in zelenjava), skuhal zelen čaj, ter se spravil v posteljo. Na noge ERAZEM IN POTEPUH, pred sebe pa posodo z večerjo. UŽIVANJE

Sobota in zgodnje vstajanje. Sploh na podeželju je to nekaj NAJ NAJ. Še preden se gospod KOKOT prebudijo, jaz že seckam,mešam,dodajam,si pojem itd itd. 
Po zajtrku sem se na hitro odločil, da še malo POCRKLJAM moja2 in sem ponovno naredil SLANIKE IZ BAZE. 
Vsi kateri delate domače dobrote in cenite skromnost, veste koliko pomeni, če človeka prebudi nežen vonj po vzhajanem testu, pečenem kruhu, katerega aroma se meša z masleno/česnovim polnilom/prelivom (polovico štručk sem naredil z slano glazuro, drugo polovico pa z domačim masleno/česnovim prelivom, pri čemer sem nekaj štručk napolnil z maso, nekaj pa sem jih "razparal po vrhu" in naložil zmes na le- to), v peči sveže naložena polena, katere obdaja ogenj....dodal sem samo še kafico, maslo, marmelado in skuto. Gledat kako jesta, cmokata in HVALITA je bilo nekaj najlepšega, kar mi vedno znova da nov zagon da se potrudim in da nekaj naredim za svojo bližnjo/daljno družino.

Po zajtrku v vaško trgovino (obožujem te male, privatne hribovske trgovine. Cenovno malo dražje, ali ipak...) po zdrob, ter na en špancir. Vreme pa grooooooozno. Vse v megli. Pršilo je...Moker. Bljek.
Nato pa sem si skuhal čaj, se vrgel na kavč, v roke knjigo in 1,2,3, sem že zavit v dekico dremuckal. Kaj pa naj, če je ogenj tako lepo prasketal, mucek predel, jaz pa bil zavit v deko. Ahhh ja.
Mama je čarala v kuhinji ter pripravljala RUDOLFOVO JED, kar je prineslo prijetne vonjave do mene. 
Prebudil me je pod nos postavljen krožnik sveže narezane mozarelle. JOJ MAMA, KAKO DOBRO VEŠ KAJ OBOŽUJEM!!!
Nato sva še z očetom sporihtala polico v omari in po maminih navodilih (se vidi da je bila v vojski) postavila glasbeni stolp kot se šika. In že je CD STAROGRADSKE BEST OF, romal v predvajalnik.

Kosilo,klepetanje ter po TETKO SKUTO in še tam pol urce za pogovor o domačem kruhu iz krušne peči, piškah, mleku, skuti in praznikih, nato pa nazaj domov in KOFETKANJE. Hvala za našo družinsko makovo/pehtranovo potico nas je napolnila in potrdila, da bomo še pekli potice. ParX na leto. Toliko da se družinsko zverziramo.

Preostanek sob.popoldneva sem preživel na kavču in filmih.

NEDELJA:
Nakupi in prodaja zijal po trgovinicah. Našel eno super puhovko, znižano iz 400 na 180€. Mater...to se splača in tako bom v prihodnje kupoval. Še hiter skok v TURISTIČNO AGENCIJO, da pogledam ponudbe za praznike. Greva verjetno s PAPIJEM na ogled GOLEGA OTOKA (častim!). Nakup in natovorjen via dom. Kosilo, mestni park in TRIJE RIBNIKI, obisk in debata o zdravju/mesu/jajcih in vnosu beljakovin. Doma pa tuširanje, umivanje glave in celotna telesna higiena. 
Večer je minil lagodno in mirno ob različnih TV oddajah in filmih. Ana KUHA nato pa večerja in POROČILA + knjiga...

PONEDELJEK: 
V čitalnico, pol KOFETKANJE in pogovor glede planov zaa CRES (kdaj, kako, koliko), kosilo in v ambulanto. Pa da vidimo kako in kaj...




---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti