V skrinji imam nekaj zmrznjenega rdečega ribeza. Rada bi skuhala marmelado. Dodala bi še kakšno drugo sadje. Kaj paše zraven?
buča
V skrinji imam nekaj zmrznjenega rdečega ribeza. Rada bi skuhala marmelado. Dodala bi še kakšno drugo sadje. Kaj paše zraven?
buča
Meni najbolj zraven pašejo maline, kot predlaga Jelenckova, zelo dobra je za piškote, ker je kiselkasta. Ni pa je treba dolgo kuhat, ker ima ribez ogromno pektina in zelo želira. Se še dobro spomnim, ko sem prvič delala ribezov sirup, brez, da bi ga prej redčila z vodo. Je bila velika težava spravit ga ven iz steklenic.
LijanaRdeči ribez se verjetno pasira glede na sorto. Naš ima tako velika semena, da so malinina napram ribezovim miniaturna in bi bila res precej moteča, če jih ne bi odstranila.
Lijanaribezov sok, jagode in borovnice, pa cimetova skorjica, ena od naj marmelad sploh. Tudi rdeči ribez z dodatkom črnega je zelo dober. no, rudi samemu nič ne manjka. Sploh, če ga skuhaš celega, s peškami vred, dodaš cimet, klinčke, ingver, malo kardamoma.... in imaš super marmlado k mesu (zelo uspešno nadomesti brusnično). No, če se ti zdi pešk preveč, potem v liter soka daš vsaj pol kilograma celega ribeza.
Atina, drugič stiskaj skozi žensko dokolenko, tako sem delala jaz, dokler nisem dobila sokovnik. Ne pride skoz nobeno seme.
LijanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rumove kocke

Veganske palačinke