Posodica za menstruacijo

Gre predvsem za to, da odprem Kulinariko z namenom da preberem ali poiščem kakšen dober recept, hrano, nekaj za v usta. Nič pa nimam proti tej posodici. gianja

gianja,

v nastavitvah imaš možnost, da si vključiš filter in tako nekulinaričnih tem sploh ne vidiš. KUL bo prav taka, kot je tebi všeč.

Lep dan

Anja
Elaphus jezek

Katarina K je napisal/a:
jaz te skodelice nisem še vidla, si jo bom pa iz radovednosti res ogledala v Dm-ju. Mene pred vse zanima higijena. Ko si daš tampon, vemo, kako si ga namestiš. Kako pa je s to skodelico? Če je vstavitev hitra in ne uporabiš " drugačnih" prijemov kot pri tamponu, pol je glede higijene recimo, da ok. Tudi samo s tistim robčkom, če jo obrišeš je to dovolj?Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Jaz jo vsakič, ko jo praznim, sperem z milnico s hladno vodo, da se ne navzame vonja. Potem imam pa tudi etilni alkohol za razkuževanje in jo še dodatno razkužim. Če pa ni možnosti razkuževanja, jo pa samo sperem.

Sonja

Sem mislila, da me bo kaka biologinja prehitela. Menstruacija ni nujno povezana z ovulacijo. Čeprav ovulacije ni ( npr. kontracepcijske tablete), se sproži menstruacija. S testerjem plodnosti ( F-test) lahko samo s pomočjo sline ugotovite plodne dni, to je čas ovulacije in boste ugotovili, da ovulacija včasih umanjka in kljub vsemu sledi menstruacija, čeprav ženska ne jemelje nobenih hormonov. Test plodnost prodajajo v lekarnah in spada med pripomočke za načrtovanje nosečnosti in  za ukrepe za preprečevanje nosečnosti. Deluje podobno kot Bilingsova metoda preprečevanja nosečnosti.  

F r i n a

matilda je napisal/a:
*Etka je napisal/a:

matilda je napisal/a:
Če ni menstruacije, tudi reprodukcija ni mogoča. matilda

Tole pa ne bo držalo.

Če OVULACIJE ni, reprodukcija ni mogoča.

No ja, imaš prav, sem površno napisala. Ampak menstruacija je posledica ovulacije. Še vedno mislim, da je menstruacija normalen pojav. matilda

Menstruacija se pojavi tudi v primeru, ko ženska sploh nima ovulacije.

Ampak res pa je, vsakič ko preberem naslov, se mi takoj naslika pred očmi - raje ne razlagam kako .   Že če bi pisalo recimo "menstrualna posodica", je moja domišljija ne bi takoj "udejanila".

Cila
Elaphus, za tisto z vrečko za zamrzovanje...si dobila pri meni dodatne bonus točke, pa že itak jih imaš eno polno posodo, vrečko, skodelico.....joj, usta me bolijo od smeha. Punce, menstruacija je okej. Tudi menopavza je okej. Zavrtost pa ni okej. Vendelina jr.

Evo, še en moški, da se oglasi v temi: pa dejte že enkrat neht s to temo, gabi se mi kulinariko sploh odpret.

ežoj
Mimogrede, ena blazno jerryspringerjevska diskusija poteka tudi na topicu o plačilu vrtca.... Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti